fbpx

U toku saniranje posljedica nevremena

1 min. za čitanje

Nijedan stambeni objekat nije poplavljen, a nisu registrovani ni udari groma. Nema informacija o oštećenjima krovova na kućama.

Usjevi su pretrpjeli određene posljedice ali je štete u ovom trenutku teško procijeniti.

Olujni vjetar je lomio grane drveća, usljed čega je oštećena elektro-distributivna mreža u općini Lukavac. Dio kablova je potrgan i ima grana i drveća na nekim dijelovima mreže. Stručne ekipe su sinoć izašle na teren i u većini slučajeva je uspostavljeno privremeno snabdijevanje električnom energijom. Radovi se nastavljaju danas. Problema ima kod pojedinačnih korisnika u naseljima:  Poljice, Babice, Prokosovići i Krtova.

11148736_968040526563903_2827239607576155506_n

Nakon početne poplave na gradskim ulicama voda se brzo povukla i sve saobraćajnice su u kratkom vremenu bile prohodne.

Podvožnjak u Titovoj ulici je trenutno pod vodom pa je saobraćaj zatvoren.

Komunalci izvode radove na uklanjanju nanosa mulja sa asfaltnih i zelenih površina. Vrši se orezivanje oštećenih stabala i uklanjanje grana. Semafori na ulazu u Lukavac od sinoć nisu u funkciji.

Vodostaj na objektu brane HA Modrac je 198,74 mnm i nema opasnosti da će nivo vode porasti do tačke kada bi ugrožavao  stanovništvo i objekte u nizvodnom dijelu.

 

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tip,tap,tip,tap
oho,još jedna kap…
u moru “mutne vode”.

Lukavacko More netrebamo ici u Tuzlu !!
Bas ljepo to nam se desi poslje svake kise jer seljaci svim i svacim cepe odvode i dovode doselili nam se seljaci s brda Goram Dolam pa ne znaju ni sta je kultura .Podignimo nasu savjest i bit ce mnogo cisce …