fbpx

U RTV Lukavac rade i oni koji su stekli uslove za penziju

2 min. za čitanje

Proteklih mjeseci RTV Lukavac je centar pažnje zbog optužbi od strane Naše stranke i SDP Lukavac da u programu gledaoci mogu vidjeti samo ono što se tiče Općinskog načelnika i novoformirane stranke Socijaldemokrate BiH.

Tako je pomenuta televizija koju plaćaju građani općine Lukavac bila u Tuzli i snimila reportažu da je osnovan Gradski odbor Tuzla Socijaldemokrata BiH.

Tragom posljednjeg saopštenja BH bloka Lukavac u kojem je između ostaloga upitano i koliko uposlenika je steklo pravo na odlazak u penziju, a još uvijek su u radnom odnosu, pokušali smo doći do tog podatka.

Sutra će na sjednici OV Lukavac na dnevnom redu biti i usvajanje finansijskih izvještaja. U materijalima koje smo dobili nismo uspjeli naći finansijski izvještaj za 2019. godinu i izvještaj i radu za 2019. godinu iako se o istim raspravlja.

Ipak, od naših izvora u RTV Lukavac došli smo do podatka o radnom stažu uposlenih, koje građani općine Lukavac na godišnjem nivou plaćaju 430.000KM.

RTV Lukavac na dan 31.12.2019. godine ima 19 uposlenika, a kako saznajemo uskoro bi trebalo doći do novih zapošljavanja.

Prosječni radni staž uposlenih je 20.5 godina, a najstariji uposleni je i direktor televizije Fikret Žigić, koji ima 41 godinu i 1 mjesec radnog staža.

To znači da direktor televizije više od godinu dana obavlja poslove na mjestu direktora televizije iako je stekao uslove za penziju.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To Nam je donio nezavisni , Komunisticka Partija BIH , SDP A sad neki SD nacelnik delic a ovo je samo sto malo znamo kako je svoje zanosace mud. zaposlio . Sve radi kako bi uhljebio svoju familiju i zanosace mud.

Mislim da ce to da rijesi Tulumovic.

Pristrasni ste Sodalive. Izetov buraz Fikro je diplpmu ekonomiste zbavio na onom čuvenom fakultetu u Bijeljini, stoga je šteta da Lafinaševa TV (LTV) ostane bez takvo kadra. On i pekar su beton novinarstva.