fbpx

U pripremi Festival pozorišta za djecu Lukavac 2023.

2 min. za čitanje

S ciljem afirmacije pozorišne umjetnosti među najmlađima, Centar za kulturu Lukavac vrši pripreme za realizaciju Festivala pozorišta za djecu, u okviru kojeg će ugostiti bh teatarske kuće i trupe, koje imaju teatarsku produkciju za djecu.

Festival će biti otvoren 4. decembra lutkarskom predstavom „Bilo jednom jedno jaje”, Pozorišta lutaka Mostar, koja je rađena prema tekstu slovenačke književnice Saše Eržen, a u režiji Silvana Omerzua, koji je ujedno kreator lutaka i scenografije.

Drugu festivalsku predstavu „Avanture malog Zvjezdana“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, najmlađa publika će moći pogledati u srijedu, 6. decembra, dok ćemo u predstavi „Priča o zločestim miševima“  Pozorišta mladih i Savremeno-umjetničke škole Tuzla, uživati u četvrtak, 7. decembra.

Ovaj put nismo zaboravili ni tinejdžere, za koje 8. decembra pripremamo igranje predstave „Ptica u džepu“ rađene u produkciji Dramskog studija “Aplauz” po motivima scenarija za film „Društvo mrtvih pjesnika“, zatim po Oscarom nagrađenom scenariju Toma Schulmana, te po motivima radio drame „Ptica u džepu“ autorice Žanar Kusainove.

Posljednjeg festivalskog dana stiže nam predstava Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo “Zmaj i nogometaševa kći”. Riječ je o lepršavoj  predstavi u kojoj se kroz igru stapaju mašta i zbilja i u kojoj i planeta Zemlja postaje razigrana i raspjevana lopta.

Sve festivalske predstave počinju u večernjem terminu od 18h a cijena ulaznice za svaku predstavu iznosit će 5 KM.

Organizator Festivala je Centar za kulturu Lukavac uz podršku Grada Lukavac, Turističke zajednice Grada Lukavac, Federalnog ministarstva kulture i sporta, kao i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments