fbpx

U posjeti Općini Lukavac boravile delegacije iz Velenja i Pljevalja

3 min. za čitanje

U proteklim danima u radnoj posjeti općini Lukavac boravili su gosti iz Slovenije i Crne Gore – delegacija Mestne Občine Velenje predvođena županom Peterom Dermolom i delegacija Opštine Pljevlja predvođena predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem. Bila je izuzetna čast imati priliku da delegacije iz prijateljskih općina Velenja i Pljevalja ugostimo u našoj općini i poželimo im srdačnu dobrodošlicu.

Cilj radne posjete je njegovanje prijateljskih odnosa i unaprijeđenje saradnje, razmjena dobrih praksi i iskustava i iznalaženje mogućnosti realizacije zajedničkih projekata sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta u našim lokalnim zajednicama.

Općina Lukavac, kao jedinica lokalne samouprave, uspostavlja i održava dobru saradnju sa jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini a i šire, i iskreno se radujemo što je ozbiljnija i čvršća prijateljska veza uspostavljena i sa općinama iz prijateljskih zemalja Republike Slovenije i Crne Gore.

U okviru posjete, između ostalog, upriličen je svečani prijem u kabinetu Općinskog načelnika, posjećene su neke od kulturno-historijskih i prirodnih znamenitosti na području  općine Lukavac, te su organizovane posjete uspješnim i respektabilnim kompanijama koje posluju na našoj općini. Između ostalog, posjećena je kompanija u pripremi – Voith Hydro Bosnia, kao i Fabrika cementa Lukavac gdje se razgovaralo o mogućim pravcima dalje tranzicije.

Delegacije iz Velenja i Pljevalja su prisustvovale svečanoj dodjeli priznanja – tradicionalnoj manifestaciji „Lider biznisa“ TK i pružile podršku Općinskom načelniku dr.sc. Edinu Deliću koji je dobio priznanje za „najnačelnika“.

Prilikom radne posjete, organizovana je radna sesija na temu potencijalnih projekata na kojima bi postojala mogućnost saradnje između općina Lukavac, Pljevlja i Velenje, dugoročnih projekata i ideja koje bi bile od interesa za ove općine, međusobne saradnje i mjera koje mogu poduzeti ove lokalne zajednice u očuvanju interesa građana i lokalnih zajednica u procesu provođenja „EU Green Deala“ i energetsko-klimatskih tranzicija u EU i regiji zapadnog Balkana, promocije saradnje na lokalnom nivou: zajednički nastup u provođenju reformi EU i zemljama Zapadnog Balkana, prezentacije potencijalnih projektnih ideja u skladu sa principima energetske tranzicije u EU.

Ova radna posjeta bila je prvi korak konkretizovanja naših namjera da pospješimo saradnju kroz zajedničke projekte a na obostrano zadovoljstvo i benefite za građane sve tri lokalne zajednice.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koja si ti ubleha Deliću Nevidjena!
Potpisuje čojk neke memorandume i dokumente sa opštinama u fazonu : “budućnost bez uglja”…a u isto vrijeme popalio one novogodišnje svjetiljke u ulici Branilaca Bosne gori sve ko Las Vegas..pa gdje je konkretan doprinos Opštine Lukavac za smanjenje potrošnje električne energije (kad je već ovako poskupila) i smanjenje CO2 i smanjenje zagađenja komplet, Deliću lažove??!!!.
Samo nek je sastanaka nekakvih šupljih, dnevnica i slikanja, fejsbuka i statusa?!.
Deliću, kad misli Opština Lukavac kao osnivač JP Rad Lukavac građanima Lukavca da vratite cijenu grijanja u skladu sa Ugovorom o investiranju izgradnje vrelovoda obzirom da je otplaćen kredit za vrelovod? Već više od dvije godine se pravite blesavi i vi iz Opštine, kao i OV Lukavac, a posebno odgovorna lica iz JP Rad koja su obnašale funkcije direktora zadnjih godina- zaključno sa svim tvojim direktorima što si ih poredao u zadnje vrijeme? Neće Vam proć ta budalaština i foliranje u nedogled eto vjeruj jer niste treću stranu uključili odnosno građane Grada Lukavca kao zaiteresiranu stranu u razgovore i donošenje odluka po pitanju “reprograma” Duga za vrelovod i neisplaćenih Obaveza po pitanju neplaćenih računa za grijanje u proteklim sezonama na relaciji JP Rad – Termoelektrana Tuzla ( odnosno JP EP BiH), a trebali ste!. Uzimate kredite sad da pokrijete nagomilane Obaveze JP Rad prema državi, a ovo što se otima nelegalno od građana i dalje na ime povećane cijene grijanja zbog ” vrelovoda od TE Tuzla do Lukavca” to uporno šutite i ignorišete…još osnivate kojekava nova preduzeća za koja misliš da će ti donijeti neku političku korist!. Počni se Deliću baviti konkretnim infrastrukturnim i životnim pitanjima na opštini Lukavac i pogotovo u užoj Gradskoj zoni što prije!. Zaboravio si rješavanje pitke vode i zaboravio si Ekologiju…kako ono “Da Lukavac prodiše”?!. Ublehašu!