fbpx

U ponedjeljak vanredna sjednica Općinskog vijeća Lukavac – “Watsan problem”

1 min. za čitanje

Općinski načelnik Edin Delić, za ponedjeljak 23. decembra sa početkom u 9 sati sazvao je vanrednu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će se razmatrati jedna tačka “Projektiranje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Lukavcu“ u okviru projekta WATSAN.”

Naime, Općinsko vijeće je 2011. godine za vrijeme mandata Dževada Mujkića, donijelo Odluku o prihvatanja kredita za projekat Watsan od Evropske investicijske banke, dok je 2013. godine potpisan Ugovor o kreditiranju za podprojekat “Smanjenje gubitaka vode, proširenje kanalizacijske mreže i izgradnja za pročišćavanje otpadnih voda”.

U septembru 2015. godine izrađen je Idejni projekat od strane Instituta za Hidrotehniku građevinskog fakulteta u Sarajevu, na osnovu čega je urađena tenderska dokumentacija, a tender je bio završen kada je mjesto načelnika preuzeo Edin Delić.

Delić je zbog perioda od 5 godina i tvrdnje da je došlo do promjene tehnologije zatražio promjenu tenderske dokumentacije.

Nakon pregleda izmjena od strane EIB-a ( Evropske investicijske banke) došao je i odgovor u kojem nisu prihvatili izmjene tenderske dokumentacije.

Da li će Općinsko vijeće podržati promjenu tenderske dokumentacije saznat ćemo u ponedjeljak.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa zna Lafinas te tendere bolje i od IEBea i strucnjaka iz Instituta za hidrotehniku, sta ima on njih da konsultuje ?!
Najprece je obezbjediti kako je to ON uobicavao tokom 2016/17 godinu da kaze ” snagu ruku”!- kad ga je tadasnja SDA jebavala na sjednicama OV.
On ko Dodik opet se krije iza ” Rezolucije narodnih poslanika”?!
Jest ovaj narod ovdje sranje jedno obicno , kako voli da se po njemu izmete ovakvi Supci!

Pa većina je SD-SDA ,mora se slušat koalicijski partner

Sve projekte i akcije do sad što je uradio aktuelni načelnik, komentari su negativni ili u smislu pa to je bilo i u vrijeme Dževada Mujkića, ne znam do kada, al stvarno nema smisla, i ovaj prijedlog za Opštinsko vijeće da je došlo do promjene tehnologije zatražio promjenu tenderske dokumentacije. Čovjek je jednostavno u toku i zna šta je najnovije u smislu tehnologije i nakon pregleda izmjena od strane EIB-a ( Evropske investicijske banke) nije prihvaćena tenderska dokumentacija. Čisto sumnjam da je EIB i razmatrao ovaj prijedlog.