fbpx

Lukavčanin Željko Zombra promoviran u doktora nauka

2 min. za čitanje

Svečanim činom dodjele doktorskih diploma na čast doktora nauka danas je Univerzitet u Tuzli promovirao je 15 doktorskih kandidata koji su odbranili doktorske disertacije na fakultetima Univerziteta u Tuzli.

Svečanu ceremoniju promocije doktora nauka otvorila je Rektorica Univerziteta u Tuzli,   prof. dr. Nermina Hadžigrahić, govoreći o značaju obilježavanja jednog od najznačajnijih uspjeha u naučnom usavršavanju, kao i značaju ovakvih promocija za Univerzitet u Tuzli, javlja RTV Slon.

”Svaki put kada promoviramo doktore nauka mi smo posebno sretni. Svako od njih će dati svoj doprinos na mjestu na kojem rade ili Univerzitetu u Tuzli koji ostaje njihova kuća u kojoj su dobrodošli. Novi kadrovi se uvode u svijet nauke, akademska zajednica postaje snažnija i bogatija, i koliko god da je današnji dan značajan za svakog od kolega koji će danas primiti diplomu, značaj za Univerzitet je još veći. Naši doktori nauka, koji će danas zasluženo dobiti diplome, učestvovat će u procesu stvaranja novih vrijednosti”, kazala je rektorica Hadžigrahić.

U ime Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, prisutnima se obratila ministrica Fahreta Brašnjić. Na početku svečanosti akademsku himnu Gaudeamus izvela je sopranistica Dženana Huseinagić uz pratnju Nudžejme Huseinagić na klaviru, a kompoziciju Valcer broj 8 autora Agustina Barriosa koju je na gitari izveo učenik Srednje muzičke škole Čestimir Mirko Dušek, Edmir Begović u klasi profesora Elvisa Sivčevića.

Prilikom svečane ceremonije promoviranja doktore nauka predstavljali su dekani i prodekani fakulteta koji su govorili o biografskim podacima doktoranata, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i doprinosu doktorskih disertacija nauci. Doktorske diplome danas promoviranim doktorima nauka uručila je rektorica Univerziteta u Tuzli dr.sci. Nermina Hadžigrahić.

U ime promoviranih doktora nauka, prisutnim se obratila dr.sc. Ermina Cilović Kozarević.

Na čast doktora nauka danas su promovirani:

dr.sc. Goran Glamuzina
dr.sc. Željko Zombra
dr.sc. Bahira Demirović
dr.sc. Edin Zukić
dr.sc. Salih Azabagić
dr.sc. Edis Nasić
dr.sc. Haris Omerika
dr.sc. Zijada Alić
dr.sc. Jasmina Džafić
dr.sc. Refik Kurbašić
dr.sc. Fuad Hadžimehmedović
dr.sc. Selma Jusufović   
dr.sc. Izeta Husić-Đuzić   
dr.sc. Ermina Cilović Kozarević
dr.sc. Jasmina Lukić

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Najiskrenije čestitke našem Željku i naravno još više uspjeha u životu i sportu. Gromada si od čovjeka, šta više reći.

Kad je ljeljko u pitanju zna li neko gdje je zlaja. Puko je ko fosna kad sam ga vidio prije jedno 5-6 godina? A koji je to lik bio i faca.

Cestitke , da je barem vise ovako uspjesnih mladih a da ih bogdom i vise cijene i cuvaju i lokalne vlasti bilo bi nam svima bolje. Zeljko je primjer za svakog kakav treba bit u zivotu. Cestitam i njegovim roditeljima sretni su da ga imaju.

Svaka cast doktore. Treba nam neko ko ce moci lijeciti ovaj narod

Doktor sporta nece te lijeciti baksuze

Ne lijeci karatista tope

Zdravo nosio titulu,doktore !