fbpx

Stranka za BiH ostala bez kantonalnih zastupnika i svih vijećnika u Lukavcu, Živinicama i Tuzli

1 min. za čitanje
Foto: Faktor.ba

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) ostala je bez zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, gradskih vijećnika u Živinicama, Tuzli i Lukavcu i nekoliko stotina članova u TK, objavljeno je danas na press konferenciji u Živinicama, koju je sazvao Asmir Hasić, kantonalni zastupnik, predsjednik Gradskog savjeta SBiH u Živinicama i član Predsjedništva stranke.

Stranku su napustila dva kantonalna i šest gradskih vijećnika, čime je prestala biti parlamentarna na spomenutim nivoima vlasti.

– Više nismo članovi SBiH i podnosimo ostavku na sve stranačke funkcije. Razloga je mnogo, od nepoštivanja izbornog rezultata te mnogih drugih stvari, ali mi nećemo puno detaljisati, ostat ćemo u okvirima dostojanstva i reći da s ovakvim rukovođenjem i ponašanjem vrha stranke prema najboljem Gradskom savjetu SBiH u TK te prema meni kao predsjedniku stranke u Živinicama, više ne ide. Iz stranke izlazi svo članstvo u Živinicama, a u Lukavcu se radi o oko 80 posto članova – rekao je danas Hasić.

Hasić je rekao da će ova grupa za sada djelovati kao nezavisni zastupnici i vijećnici.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj najveći seljačina iz Živinica je grobar stranke u Lukavcu. Rastjerao je sve hamaretno . Smiješni su – u Lukavcu imaju samo jednog Vijećnika, a koji još nije izašao za govornicu. Iako mutav znao je snahu zaposliti na budžet u Dom kulture. Suljo Suljeviću šta ti seljadija uradi od Stranke. Jazuk.

E jesu karakterli, halal im kapura…