fbpx

SRETNA NOVA GODINA: Vijećnici i danas od građana uzeli 4.650KM, ovako su glasali

3 min. za čitanje

Nakon jučerašnje sjednice na kojoj su vijećnici odbili prijedlog da se odreknu jednog paušala, danas je održana druga (od ukupno četiri u mjesecu decembru) Vanredna sjednica Općinskog vijeća i vijećnici su još jednom potvrdili da se žele počastiti i (ne)zasluženo nagraditi za novogodišnju noć.

Vijećnik Adem Mahovkić (SDP) i danas je zatražio da vijećnici ne troše sredstva građana i da se odreknu paušala koji će dobiti za prisustvo na današnjoj sjednici. Naime, ovo je četvrta Vanredna sjednica u mjesecu decembru od kojih su vijećnici pojedinačno primili 600KM uz platu u iznosu od 450KM.

Protiv ovog prijedloga, sa željom da se ne odrekne paušala (drugog u dva dana) i četvrtog u toku mjeseca u visini od 150KM, što je ukupno 600KM, bio je Dževdet Osmanbegović. Uz njega, sa glasom “suzdržan” bili su vijećnici SDA, nacionalnih manjina i vijećnik Demokratske fronte, Elvis Delić.

Tako su sa jednim glasom protiv, 13 za i 12 suzdržanih, vijećnici donijeli odluku da žele 150KM za današnju sjednicu, što je 4.650KM ili 9.300KM u samo dva dana.

SDA

Ermin Jusufović – SUZDRŽAN
Teufik Arapčić – SUZDRŽAN
Nedim Kurtić – SUZDRŽAN
Admir Mosorović – SUZDRŽAN
Admir Turkić – SUZDRŽAN
Šaban Bećić – SUZDRŽAN
Mirnes Brkić – SUZDRŽAN
Munir Memić – SUZDRŽAN
Aldina Mahmutović – NIJE PRISUTNA
Sabina Bećirović – SUZDRŽANA
Sead Kasumović – SUZDRŽAN

PDA

Zikrija Nurković – ZA
Almir Sakić – ZA

SOCIJALDEMOKRATE BIH

Jakub Mahovkić – ZA
Dragan Todorović – ZA
Nizama Murselović – ZA

SDP

Hajrudin Hodžić – ZA
Adem Mahovkić – ZA
Hasan Ibrakić – ZA
Kenan Omerdić – ZA

STRANKA ZA BIH

Mihad Sakić – ZA

NEZAVISNI KANDIDAT

Dževdet Osmanbegović – PROTIV

DEMOKRATSKA FRONTA

Elvis Delić – SUZDRŽAN

Alen Nuhić – ZA
Emir Imamović – ZA

SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST – FAHRUDIN RADONČIĆ

Jasminka Memić – NIJE PRISUTNA
Amela Krnjić – ZA
Pašan Murselović – ZA

SDU BIH LDS BIH DSI BIH

Zijad Mašić – NIJE PRISUTAN

NACIONALNE MANJINE

Mehmed Suljić – SUZDRŽAN
Ramiz Frljanović – SUZDRŽAN

Ovo je četvrta vanredna sjednica u mjesecu decembru, a vijećnici su od toga inkasirali po 600KM ili ukupno 18.600KM.

Današnja sjednica je trajala oko četiri sata i to je građane opštine Lukavac koštalo 4.650KM.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jedan od pokazatelja moralnosti čovjeka je njegov osjećaj stida. Osjećaj stida, a i sa njime povezani moral kod ljudi, je ono sto nas razlikuje od životinja. U konkretnom slucaju lukavačkih vijećnika, koji tematske sjednice dijele na više sjednica, kako bi naplatili dodatni pausal, u najsiromašnijoj drżavi Evrope, gdje ljudi, koji su radili 40 godina umjesto penzije dobijaju ponizavajucu crkavicu, gdje citave porodice traze spas kopajuci po kontejmerima, stid je očito nepostojeća kategorija. Ovim pohlepnim, gramzivim uzimanjem budzetskog novca, su svi lukavački vijecnici koji su se “izborili” za extra pausal, pokazali da je i moral kao i stid za njih nepostojeca kategorija. Pokazali su jasno da ne posjeduju tu suštinsku razliku, odnosno da su, moralno i eticki gledajuci, nista drugo nego gramzive “životinje”. Svim mojim slobodoumnim lukavčanima, ma gdje bili, zelim da im u Novoj godini, ovakve “životinje” me zagorcavaju živote.

Clash, *** im i ja m***r!

the clash,hvala ti na originalnoj i univerzalnoj novogodisnjoj zelji na koju ti uzvracam jednim “daljinskim” stiskom ruke.Uistinu,zdrav bio svih ovih dolazecih godina.

Znači niti jedan iz reda sda nije imao svoje mišljenje,ma kakvo ono bilo?nego kao svi kao ovce,poleti za parama.dobro reče onaj.dabogda ih u apoteci ostavili svi do jednog