fbpx

Socijaldemokrate iz Lukavca uz Našu stranku, SDP i NIP

1 min. za čitanje

U Sarajevu je danas održana konferencija za novinare na kojoj je saopćeno da su Socijaldemokrate iz Lukavca, na čelu sa Edinom Delićem, načelnikom ove Općine Tuzlanskog kantona, se pridružile bloku stranaka okupljenih oko trojke – SDP-a, NIP-a i Naše stranke, piše Avaz.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke je kazao da je ovo izuzetno dobra vijest. 

U nizu dešavanja vezanih za formiranje vlasti, imamo jednu dobru vijest a to je da nam se priključila u našu grupu stranaka, koja pokušava promijeniti politički izgled FBiH i BiH, a to su Socijaldemokrati organizacija iz Lukavca koja ne samo da ima načelnika, nego ima i predstavnike u skupštini Tuzlanskog kantona. Sretni smo da možemo razgovarati o dodatnom orkupnjavanju.

Ne treba nas označavat kao osmorka, sedmorka, jer ovo je najbolji primjer da se okrupnjavamo, da nas ima sve više. Ne treba se vezati za brojeve nego za principe i programe i ono što pokušavamo uraditi na političkoj sceni. Ovo je jedna odlična stvar jer ovim orkupnjavanjem prestaje trgovina u Tuzlanskom kantonu. Svi ste svjedoci raznih informacija, prelaza stranaka, većine – kazao je Forto.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments