fbpx

SDBiH: Članovi SD iz Lukavca samoinicijativno pristupili koaliciji sa ‘Trojkom’

1 min. za čitanje

Članovi Socijaldemokrata BiH iz Lukavca koje je predvodio gradonačelnik tog grada Edin Delić danas su potpisali koalicioni ugovor u Sarajevu sa Trojkom koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka. Međutim, stigao je demant Socijaldemokrata BiH koji su ovaj potez Delića protumačili kao samoinicijativan, piše N1.

“Socijaldemokrate BiH demantuju medijske natpise i špekulacije da su pristupile tzv. “Trojci” koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i drugi. Očito da se radi o samoinicijativnom potezu dijela rukovodstva Gradske organizacije SDBiH Lukavac, predvođenom od strane gradonačelnika Edina Delića. Također, obavještavamo javnost da će organi SDBiH u skladu sa Statutom SDBiH zauzeti stavove po ovom pitanju, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, stoji u saopćenju.

Podsjećamo, predsjednik Naše stranke Edin Forto izjavio je danas da su se Socijaldemokrati BiH iz Lukavca priključili “grupi stranaka koja ima namjeru graditi bolju državu”.

“Ovim okupljanjem prestaje trgovina mandatima u Tuzlanskom kantonu”, istakao je premijer Forto na pres-konferenciji predstavnika stranaka potpisnica Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima Bosni Hercegovini i predstavnika Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH Lukavac.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj glavonja je teska prostitutka.

Delić : SDA 4 : 0. Do balcaka, ne vadi.

ovaj ga delić postade cigan a da nije Rom

Koga ce sad da zaposljava u one GIGANTE koje je osnovo