fbpx

SJEĆANJA: Lukavac je danas trebao imati StartUp centar…

2 min. za čitanje

Tog dana prisutnim su se obratili organizatori ovog skupa, načelnik Dževad Mujkić i prof. Džemo Tufekčić, koji su željeli i obećali da će pokrenuti centar ovog tipa u našem gradu.

NIK_4018

Načelnik Opštine Lukavac, gosp. Dževad Mujkić, je tada izrazio zadovoljstvo ovom idejom i spremnost da se ista realizuje uz pomoć Opštine kao i prof. dr. Džemo Tufekčić, članovi opštinskog vijeća, predstavnici informatičkih kompanija Spin i InfoNet, inicijatori ideje i drugi.

NIK_4028

Ideja samog centra je da pruži okruženje za razvoj poduzetništva s ciljem da se građanima omogući pokretanje tzv. startup preduzeća koja bi bila pokretač privrednog razvoja Opštine Lukavac kao i jedan od ključnih faktora razvoja cjelokupnog regiona. Ovakvi modeli inkubator centara su poznati u svijetu i danas zapošljavaju na hiljade pa čak i milone radnika.

NIK_4031

Cilj centra je da promoviše poduzetništvo malih i srednjih preduzeća kao zdrav i ispravan način rada i razmišljanja. Težnja je da se u Inkubator Startup Centru pokrenu preduzeća orjentisana prema istraživačkim, razvojnim ali i proizodnim projektima i da se se smanji nezaposlenost na području Opštine Lukavac i šire.

Kada smo najavljivali održavanje tog skupa, pitali smo se:

Inkubator Startup Centar u Lukavcu, san ili stvarnost?

[FOTO] Lukavac bi u dogledno vrijeme trebao dobiti StartUp inkubator

Prošle su dvije godine, ostao je to ipak jedan prelijepi san…

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Trebali smo mi imat mnogo toga do sada , ali nema nista. Lukavac je dobar samo za stakore.