fbpx

Grad i prigradska naselja ostaju bez vode

1 min. za čitanje

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Lukavcu planirano je isključenje svih korisnika u: Lukavcu, Bistarcu, Bokavićima i Modracu. Korisnici u Huskićima, Lukavac Mjestu i Puračiću neće biti obuhvaćeni planiranim isključenjem.

Pražnjenje rezervoara Doložaj će početi u petak, 27.novembra u večernjim satima, a voda bi u sistemu trebala biti obustavljena u subotu, 28. novembra u ranim jutarnjim satima.

Razlog za to je izvođenje elektro i mašinskih radova od strane firme ELCOM Tuzla, koji bi trebali biti okončani u kasnim večernjim satima.

Zahvati na rezervoaru Doložaj se provode u okviru realizacije dijela projekta WATSAN, a sa ciljem smanjenja gubitaka u vodovodnoj mreži.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da li iko od vas zna da su cijevi koje vode do ovog rezervoara na Doložaju AZBESTNE ?
A AZBEST je KANCEROGEN, i to 100 %.
Često sam se pitao, kada se spomene Lukavački vodovod, da li je rezervoar na Doložaju još u funkciji i da li je narodu poznato da su cijevi koje dovode vodu sa Toplica do ovog rezervoara dovožene iz Splita,iz Fabrike azbestnih cijevi.
Molio bih sve one, koji imaju mogućnost, da ovo ispitaju. Za dobro svi Lukavčana.

Da li je neophodno iza obavljenog posla ostaviti onakav nered,blato,rupe i kanale (gdje nema osvjetljenja tockovi zapadaju). Strasno nneodgovorno, bezobrazno i nemoguce je ne komentarisati. Pa nisu ovo Cekrcici!

Azbestne cijevi su najmanji problem vodosnabdijevanja Lukavca. Azbest je kancerogen ako se udišu njegove čestice putem zraka, unos azbesta preko hrane i vode je gotovo bezopasan.
O azbestu u vodi mogu se naći dokumenti svjetske zdravstvene organizacije i to nije samo kod nas pojava.
Veći je problem sam kvalitet vode koja se crpi u neposrednoj blizini Spreče i Jale.

Ne radi se ovdje o azbestu u vodi, nego o VODI u AZBESTU. Čitava trasa ovog vodovoda, od Toplica do Doložaja, je urađena ovim AZBESTNIM cijevima. Voda koja dotiče od Toplica do Doložaja čitavom tom dužinom leži u AZBESTNIM cijevima. Možda je ovo tema za profesora E. Delića i njegov tim.
Možda bi on mogao biti i kandidat za novog načelnika Lukavca. Bar je čovjek od struke koja hitno treba da uradi nešto na zaštiti Opštine Lukavc i njenih građana.

…zar ovo nebi trebalo uraditi radnim danom kada je narod na poslu i večina nije kaodkuče….?

A šta ti “ida” želiš da ovim kažeš ?

Za vrijeme zemana Josipa Broza Tita, bilo je vode, života i slobode….
Živio 29.novembar, Dan Republike !
SMRT FŠIZMIMA, SLOBODE NARODIMA !!!

…ne razumiš ti to “Bosanac iz CH” tebi to treba nacrtati….nemoj se naprezati da shvatiš…