fbpx

Sindikalna organizacija i uposlenici GIKIL-a odustali od aktivnosti vezanih za štrajk

1 min. za čitanje

Uprava i Sindikalna organizacija GIKIL-a su zaključili Sporazum 23. juna 2015 godine u sklopu kojeg se Uprava složila da će svim zaposlenicima GIKIL-a povećati isplatu po osnovu toplog obroka za iznos od ukupno 3,00 KM, te će u buduće ukupni iznos isplate toplog obroka biti 6,00 KM za svakog zaposlenika po osnovu izrađene nadnice, počevši sa isplatom od jula 2015 godine, a pored ishrane obezbjeđene putem interne kuhinje.

Sindikalna organizacija i zaposlenici GIKIL-a su se složili da će obustaviti daljnje proteste koji su započeli 3. juna 2015. godine, te da nemaju nikakva potraživanja od Uprave, i da su sada sve nesuglasice iz prošlosti otklonjene.

Zajednički uspjeh označava kraj protestnih aktivnosti koje su mobilizirale brojne radnike na jednosatne demonstracije tokom gotovo tri sedmice.

Opštinski sud Lukavac je presudom broj 126 0 Rs 177608 15 Rs od 22.06.2015. godine odlučio da je dnevni štrajk koji je provođen od 3. juna 2015. godine nezakonit.

Uprava i Sindikalna organizacija GIKIL-a su saglasni da se ubuduće redovno sastaju i komuniciraju, te da će poduzeti sve dostupne mjere za poboljšanje imidža i interesa kompanije.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ooooooo ***, kupise vas za 3 KM

nikada vi nista necete dobiti posto ste plasljivi mogu vas kupiti za marku.sindikalnom odboru predlazem da podnese ostavku da pusti hrabrije da pregovaraju.menadzeri puno vise gube ako radnici odu u strajk .

“Prodavani” su i cijeli kombinati za 1€ . Prema tome ,ovi su “dobro” ofajdisali . Ušićarili 1,5 €.
Svašta ima na brdovitom Balkanu .

Hocete vi dati ciganima da upravljaju vama.sta se drugo moglo ocekivat osim ciganluka.

jadni su …

radim u istoj kompaniji i sta reci nisu imali muda da odbiju ovu milostinju i vidite koliko su radnici jeftini u bih dok stranci odnose milione iz nase drzave i to sa “halalom”nase vlasti i pojedinaca