fbpx

SDP: “Nismo dobili niti jednu opomenu od strane JP RAD Lukavac”

2 min. za čitanje

Povodom pisanja našeg portalu o dugu političkih stranaka sa opštine Lukavac, saopštenjem za javnost koje prenosimo u nastavku oglasio se SDP

Prije nekoliko dana JP „Rad“ Lukavac objavilo je spisak dužnika za isporučenu toplotnu energiju. Na spisku se našla i Socijaldemokratska partija BiH, Općinski odbor Lukavac sa dugom od 2600KM. Kako nikad nismo dobili niti jednu opomenu od strane JP „Rad“ Lukavac, te smo za navodno dugovanje saznali iz medija, a kao odgovorna partija, odmah smo stupili u kontakt sa menadžmentom JP “Rad“ Lukavac te izvršili uvid u našu knjigovodstvenu evidenciju.

Naime, utvrdili smo, zajedno sa menadžmentom JP „Rad“ Lukavac, da je Socijaldemokratska partija BiH, Općinski odbor Lukavac, u posljednjih pet godina izmirila sve svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Također, kako iz JP „Rad“ Lukavac navode, pomenuti dug od 2600KM se vodi kao „sporna potraživanja“ s obzirom da je isti nastao u vremenu od prije 2010. godine kada su sve prostorije („zgrada komiteta“) bile uknjižene na Socijaldemokratskoj partiji BiH Općinski odbor Lukavac, a iste su bile korištene od strane više političkih stranaka i nevladinih udruženja. OO SDP Lukavac je prije nekoliko godina tražio, a ovim putem ponovo i javno traži od JP „Rad“ Lukavac, da se tačno utvrdi koliki udio u tom dugu je stvarni dug OO SDP Lukavac, te smo isti voljni platiti. Iako smo svjesni da su, kako iz JP „Rad“ Lukavac sami navode, ta potraživanja sporna jer nisu utužena na vrijeme, smatramo da ono što smo potrošili trebamo i platiti. Također pozivamo i menadžmet JP „Rad“ Lukavac, da se odgovornije odnosi prema svojim radnim zadacima, te da dužnike pravovremeno utužuju kako bi se ovakve i slične situacije izbjegle.

Političke stranke za grijanje duguju 21.827,70KM

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj portal se samofinansira već 7 godina bez pomoći pojedinaca ili lokalne vlasti, isključivo uz pomoć sponzora koji se mogu vidjeti na našim stranicama. Administrator

Da vidimo ko li će napravit slično saopštenje od strane SDA,da naš nesuđeni načelnik Amir pročita….

Koristili ste prostorije, uredno se grijali, uredno zaprimali racune, na koje ste imali pravo istaci prigovor ili reklamaciju na svakom racunu se vidi dug iz predhodnog perioda i sad odjednom vi ne znate otkud vam taj dug kako vas nije stid sto ste potrosili sutra na blagjnu i platite,svojim odgovornim primjerom dokazite i pokozite da ste vi odgovorna stranka koja se prema svojim obavezama odgovorno i ponasa.