OTV Valentino u sali Doma kulture Lukavac snima svoj muzički TV show “Valentino zvijezde”

4 min. za čitanje

Valentino Records  (Audio i Video produkcija) i OTV VALENTINO, organizuju domaći bosanskohercegovački muzički TV Show “VALENTINO ZVIJEZDE” 2016/2017.

– Ovaj muzicki TV Show predstavlja najveće osvježenje na TV programu u Bosni i Hercegovini. Natjecatelji će imati priliku da se pokažu domaćoj publici ali i gledateljima u dijaspori gdje je OTV jedna od najgledanijih na svim kontinentima. Mladi talenti, osim što će ostvariti svoje snove o muzičkoj karijeri, imaju mogućnost osvojiti i vrijedne novčane i robne nagrade. Nagradni fond za takmičenje u pjevanju “Valentino Zvijezde” iznosi 100.000 KM. Izjavili su za naš portal iz OTV Valentino.

Foto: Facebook

– “Valentino  Zvijezde” je novo  muzičko TV takmičenje organizirano  od strane TV kuće OTV Valentino i muzičke kuće “Valentino Records”. Cilj ovog takmičenja je odabir i formiranje grupe novih bh. pjevača. U prvom dijelu tamkičenja koje je započelo  15.07.2016. godine organizirali smo audicije po svim većim gradovima širom zemlje, a putem audicije vršimo selekciju kandidata koji nastavljaju drugi dio takmičenja.” – rekao je Dragan Veselčić, direktor Obiteljske RTV Valentino za SodaLIVE.ba.

– Drugi dio takmičenja se održava u studiju, Velika sala doma kulture Lukavac, i emitira od novembra na OTV Valentino, tokom čega se vrši postepena eliminacija kandidata do finala u kojem se od šest kandidata glasovima publike bira pobjednik tekuće sezone. Serijal će se realizirati kroz 40 emisija u trajanju od 120 minuta po emisijirekao je direktor Veselčić.

Učešće u projektu “Valentino Zvijezde”, popularnost i gledanost je daleko izvan granica Bosne i Hercegovine. OTV Valentino jedna je od gledanijih televizijskih kuća koja program emituje 24 sata u cijeloj Europi, ali i drugim dijelovima svijeta poput Amerike, Kanade i Australije. Imajući u vidu značaj, tradiciju, popularnost, interesovanje i brojnu publiku koja svakodnevno prati program OTV Valentino, muzički show “Valentino Zvijezde” spada u kategoriju tzv. “mega” TV projekata, rečeno je iz OTV-a.

U mjesecu Julu OTV Valentino su najavili snimanje emisije u Lukavcu. “Velika prašina” se podigla jer će snimanje emisija da se vrši u Velikoj sali Doma kulture Lukavac i koja će zbog toga duže vrijeme biti nedostupna za aktivnosti kojim je namjenjena. Kako saznajemo, Upravi odbor Doma kulture Lukavac nije želio da se očituje po ovom pitanju i Općini Lukavac je predao zahtjev na odlučivanje kao osnivaču. Očigledno da su prema izjavi Dragana Veselčića od Općine i Doma kulture Lukavac dobili sve garancije i potpise:

– Snimanje naših emisija će se vršiti u Velikoj sali Doma kulture Lukavac  koja će uz našu opremu biti prilagođena snimanju emisija. Odlučili smo se za Veliku salu Doma kulture Lukavac jer nam je najbliža i najpogodnija po veličini (kvadraturi prostora), jer studio za navedeni TV projekt iziskuje veliki prostor. Što se tiče iznajmljivanja prostorija Doma kulture, lokalne vlasti su se složile da nam iznajme prostor Doma kulture jer su prepoznali uspjeh našeg projekta koji će u svijetu u pozitivnom smislu promovirati cijelu Bosnu i Hercegovinu, a ponajviše općinu Lukavac. Za korištenje prostorija Doma kulture sačinjen je Ugovor o iznajmljivanju u kojem su navedene cijene zakupa i ostali detalji korištenja. Takmičari su iz cijele zemlje, a veliki broj kandidata je iz Tuzlanskog kantona.” – izjavio je za Lukavački info portal SodaLIVE.ba,  direktor Obiteljske RTV Valentino.

Saznajemo da će Velika sala biti iznajmljena u periodu od 1.11. do 14.12.2016. godine.

Kako je bilo na snimanju audicija u Sarajevu pogledajte u nastavku:

Na ovu temu nedavno se oglasio ART centar Lukavac:

Art centar Lukavac: Centar za kulturu će biti Centar kiča&šunda

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Posto je Opstina osnivac tzv Doma Kulture trebali bi dati u javnost ugovor koji je sacinjen i utrosak sredstava dobijenih od rente!!

Kakve sad zvijezde , zar nisu sve vec otkrivene kod nas ?