fbpx

Raspad Trojke u Lukavcu: Naša stranka i NIP kreiraju zajedničku izbornu listu

1 min. za čitanje

Protekle sedmice u Lukavcu je potpisan Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima između lokalnih odbora Naše stranke i Naroda i pravde. Ovim potezom će u Lukavcu biti formirana zajednička izborna lista koju će činiti kandidati obje stranke

Ovim potezom je sporazum od prošle godine poništen i SDP će samostalno kandidirati Kenana Omerdića za gradonačelnika bez podrške Trojke.

Podsjećamo da su 14. juna 2023. godine stranke Trojke u Lukavcu potpisale zajedničku saradnju. Nakon potpisivanja saradnje, od strane Predsjedništva Naše stranke uslijedilo je gašenje odbora Naše stranke u Lukavcu.

U martu 2024. godine oformljeno je Povjereništvo koje čine Izudin Čeliković, bivši načelnik Općine Lukavac, Vesna Mehanović, predsjednica raspuštenog odbora Naše stranke, Sadmir Halilović, donedavni član Platforme za progres i Nusret Ćurović, dugogodišnji član Naše stranke.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Trojka je super stvar

I naravno podrzace Bundoglava za nacelnika…jer I'm je tako naredjeno iz Sarajeva…a SDP da je u Lukavcu imalo normalan sada bi trebao za gradonacelnika da podrzi Dajanu Čolić…jer taj Omerdić u ovom slucaju realno nema sanse…