fbpx

Rasipanje plaketama: Umjesto Samostalnoj četi, povelja Općine Lukavac pripala Ramizu Frljanoviću

2 min. za čitanje

Kao 4. tačka OV Lukavac vijećnici su razmatrali prijedloge za dodjelu općinskih priznanja u 2019. godini i to:

  • Odluka o dodjeli Počasne Povelje
  • Prijedlog Odluke o dodjeli općinskih priznanja

Iako je Komisija za dodjelu Općinskih priznanja odlučila da Samostalna četa bude jedna od nagrađenih, predsjedavajući OV Lukavac vidno nezadovoljan što njegov i prijedlog Ermina Jusufovića, Dževdeta Osmanbegovića, Munira Memića i Sakić Mihada nije dobio potvrdu Komisije, predlaže da se umjesto Samostalnoj četi priznanje uruči Ramizu Frljanoviću!?

Bez obrazloženja, ali uz negodovanje vijećnika SDP-a zbog omalovažavanja dodjele priznanja i Komisije za dodjelu, predsjedavajući OV Lukavac je ovaj prijedlog dao na izglasavanje.

Prvo se izjašnjavalo da li Samostalna četa treba dobiti priznanje, vijećnici SDA, Socijaldemokrata BiH i Mehmed Suljić i Ramiz Frljanović bili su SUZDRŽANI, dok su ostali vijećnici podržali ovu inicijativu.

Na kraju glasanja, 13 vijećnika je podržalo inicijativu, dok je 15 bilo suzdržano, čime Samostalna četa nije dobila priznanje.

Nakon ovog izjašnjavanja, uslijedilo je glasanje da li Ramiz Frljanović treba dobiti Počasnu povelju. Vijećnici SDP-a su demonstrativno napustili sjednicu, dok su za odluku glasali vijećnici SDA, PDA, Stranke za BiH, SBB, dok su dva vijećnika DF-a (Emir Imamović i Elvis Delić) i Socijaldemokrata BiH bili suzdržani, a treći vijećnik DF-a Alen Nuhić bio protiv.

Na taj način je Ramiz Frljanović dobio najveće Općinsko priznanje, jedan vijećnik je bio protiv, 4 suzdržana i 20 vijećnika, među kojima i “skromni” Ramiz Fraljanović su glasali ZA.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ha ha ha. Pa ko su likovi? Nikad cuo. Al da su seljaci jesu.

Zaslužio je p”plakat ću ” dobio 50 glasova i 10 mu dopisanih

I šta sad taj ramiz bolji od cijele čete?

Boze sacuvaj, jutros citam Sarajlije se bune oboljjevaju od blizine neke deponije, a u Lukavcu u 3:30 minuta jutros ne može se disat fabrike ispuštaju otrovne gasove, svake sedmice je posmrtnica neko umro od karcinoma pluća. Da li je to u EU sve bi se to pozatvaralo, sami snimci prošle godine ispustanja Gikila u spreču otrova koji su očigledni i opet traže okolinsku dozvolu. Jadino rješenje je za mlade da napuste našu opštinu,a mi stariji cemo se gušiti u ovom smradu i pomrijet akobogda. OV se glođe i inat tjera načelniku, kako vas nije stid naroda bolan imal iko imalo neke ljudskosti ili smo se svi pretvorili u životinje- ama to je uvreda za životinje i kodnjih ima neki red.

RAMIZ JE ZASLUŽIO TO PRIZNANJE MAJMUNI CITAV RAT JE BIO NA PRVOJ BORBENOJ LINIJI LIJECIO RANJENIKE IZVLAČIO MRTVE BORCE JA STA DA DOBIJE SELAM BRAT RAMIZOV ISA ISA

Potpuno zasluzeno! U ratu je frljanovic spasio najmanje 200 ljudi zato ko ga ne poznaje bolje nek suti.