Problemi u DF Lukavac: Poništeni unutarstranački i raspisani novi izbori

1 min. za čitanje

Nakon što su u nedjelju 19.11.2017. godine delegati iz mjesnih ogranaka Demokratske fronte Lukavac formirali Općinsku organizaciju DF Lukavac, Kantonalni odbor DF-a nije prihvatio izbor novog Općinskog odbora i raspisao je nove izbore.

Novi izbori su raspisani za nedjelju, 17. Decembra a sada će se birati odbor od preko 25 kandidata.

Nismo uspjeli saznati razloge za poništavanje prethodno održanih i raspisivanje novih izbora.

Napominjemo da je na prethodno održanim izborima, tajnim glasanjem za predsjednika organizacije na mandat od četiri godine jednoglasno izabran Nedžad Nuhić, dok su za članove Općinskog odbora na četverogozišnji mandat izabrani:

  • Elvis Delić
  • Emir Imamovic
  • Sandra Imširović
  • Zoran Ilić
  • Nedim Ćosić.

Izbori su provedeni na najvišim demokratskim standardima kao i u skladu sa svim statutarnim pravilima Demokratske Fronte, i nadzor predsjednika Glavnog odbora DF-a Gorana Bulajića.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kod ovih manjih stranaka ne dolaze medijski do izrazaja frakcije koje u njima djeluju… Napominjem da je povjerenik Kantonalnog odbora profesor iz Tuzle Begić, kojem se očito ne sviđa demokratski izabrano rukovodstvo OO DF-a pa hoće da nametne svoje ljude, da bi dobio potpuno povjerenje u OO, za formiranje KO DF-a… Naravno sjetite se ko je otjerao Alena Gadžu iz DF-a… Ovo je očiti pokazatelj kako i šta se radi u političkim partijama “opozicije”… A van partijskih krugova puna su im usta demokratije, ljudskih prava i demokratskih standarda.

Potpisujem
Napravio bih i malu korekciju te dodao da je u biti tako u svi strankama, bilo da je rijec o poziciji ili opoziciji u svom imenu 95% njih imaju rijec vezanu uz demokratiju, a u biti daleko su od toga i sve se svodi na borbu za poziciju i mjesto kako u samoj stranci tako i na svim mogucim nivoima vlasti. Jednom politicar uvijek politicar, jer lijepa je vlast (imas a ne radis skoro nista) ali i privilegije i pare koje idu uz nju

Neka ti je Nuhicu Nedzade sve ovako , I tebi I Emiru i Sisku jer znao si da ce Vas osovina Delic Edin -Zlatan Begic – Dzeneta Omerdic -Bahrija Saric – Mahir Mesalic poklopit I da Vas nigdje biti nece do sljedecih izbora!!! Ali et nastavi ti I dalje da dajes javno izjave kako je DF lukavac uz nacelnika I kako cete jos bolje da ga podrzavate! Koja ste Vi govna nevidjena

Eh et razjeba Lafinas DF Lukavac preko jarana iz tuzle Zlaje i Mahira. To mu je i bio cilj otpocetka od kad je ulego u SDP. Sve sa ubacenim elementima kao sto je Dajana Colic I slicni dupeuvlakaci. Cestitamo !

Ova informacija sa Suljom nije nimalo nerealna. Trazio je I zgleda da ce I dobiti. Zanimljiva nas godina ceka u Lukavcu.

Suljo Brkic – novi predsjednik DF-a

Pored prof. Edina nema šanse.

…svako bira svoje lopove….

Dajani ti Lopov,ma daj Bježi

I nakon reprize izbora gotovo sve je ostalo isto.Isti ljudi isto jednoumlje.Tri do pet osoba (peco,limac,cosa,sisko,daja) odlucuje sta hoce i kako hoce ostali samo klimaju glavom,a novi odbor kako se prica treba da broji oko 30 ljudi.Ko ne klima glavom kako treba zaprijeti mu se iskljucenjem iz stranke bez ikakvog osnova.Ne znam kako ovoliki zaokret u stavovima kad su gotovo ovi isti prije 2 godine bili kategoricno protiv Mahira Mesalica i prvi isli u Sarajevo da urgiraju da se smijeni.Izgleda sada pusu neki drugi vjetrovi….

Interesantan je DF Kruševice
10 Članova DF a 4 glasa na izborima
Jasno je da DF sam ne može ništa
da su
Aner Berkovica i Almir Gnojnica SDA igrači