fbpx

Pripadnici Federalne inspekcije, Tužilaštva i policije u GIKIL-u (FOTO)

1 min. za čitanje

Kako je i najavljeno prije šest dana, Federalna uprava za inspekcijske poslove po ranije donesenom rješenju bi danas trebala provesti obustavu rada GIKIL-a.

Ukoliko GIKIL ne pribavi Okolinsku dozvolu do roka (15. novembar 2018. godine), kao što je to utvrđeno ranijim rješenjem, FUZIP očekuje da GIKIL, po donesenom Rješenju sam obustavi svoj rad, a u protivnom će Federalna uprava, u skladu sa zakonskim odredbama i svojim ovlaštenjima, pristupiti obustavljanju rada Global ispat koksne industrije Lukavac, rekao je tom prilikom direktor Anis Ajdinović.

Kako je i najavljeno, danas su oko 8:30 sati pripadnici Federalne uprave za inspekcijske poslove, Tužilaštva Tuzlanskog kantona, pripadnika PU Lukavac i Instituta za zaštitu okoliša stigli u GIKIL gdje u ovim trenucima obavljaju inspekcijski nadzor kompanije.

Napominjemo da je 23. Augusta izdato Rješenje o obustavi rada na temelju Zakona o zaštiti okoliša, Zakona o upravljanju otpadom, Zakona o zaštiti zraka, te Zakona o inspekcijama Federacije BiH.

Uskoro više informacija.

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zatvaraj! Ako nije marke ulozio za 15 godina, nece ni sada. Uostalom, i da pocnu da rade na projektima, nece ih implementirati u narednih 10 godina zbog obima radova koje je potrebno uraditi da bi se zagadjenje smanjilo.

Nista zatvarati.
Samo otjerati cigane i rijesen problem.
A sve ove nase (sve clanove NO, sve clanove Uprave i sve Sekretare) koji su do sada pomagali ovom ciganinu Mitalu, zatvoriti.
Pa ovaj Mital je prije dva dana tuzio GIKIL. I to mi neki investitor. Tuzio firmu kojom on upravlja. Smece.

Po tebi, cigana treba otjerat a ove nase zatvorit?

Vjerovatno cim cigan predje granicu, onaj zuti dim ce automatski postat vitamin, a onaj bijeli od gasenja koksa ce da bude dobar za nasu kozu.

Šta bi ti Karlo?
Ostavio hiljade ljudi bez radnog mjesta?Neće samo radnici Koksare ostati bez posla. Mnoge druge firme koje rade direktno ili indirektno će morati otpuštati radnike. Očigledno ne znaš šta je onaj žuti dim a ne znaš ni šta je vodena para koju ti zoveš bijeli dim.
Šta si ti? Neki Indijanac.

Karlo aj na poprani i pronadji rijesenje za sve nas…. jako si pametan

neko treba da trazi rjesenje za sve vas , hahaha, Jadan ne bio , pa sta je sa pola miliona drugih koji su nezaposleni , ko ce nac rjesenje za njih? Trazi(te) sebi ko i svi ostali to je kapitalizam . nego bi vi da svi mi drugi (koji smo nezaposleni) pocrkamo a da vi zaradite hiljadu maraka u tom smradu koji ce i vas na kraju kostat zivota a mozda i vasu djecu .

E još da ove inspekcije dođu da vide nezakonite radnje o zapošljavanju u Opštini Lukavac , domu kulture i slično pa da… prodišemo!

jeste pravo si pogodio temu , vidim crni dim izlazi iz doma kulture pogusi nas sve

Ma tko će to posjeći granu na kojoj sjedi? PDV-ovska bosanska muzara da prestane davat mlijeka, pa nek se ono zove i splačina, samo nek je pomuženo. Vaše je narode trpit i šutit,, a njihovo je da muzu šaricu, sebi kajmak, indijancu mlijeko (ponekad masno), a svjetini tamnovilajetskom ako dospjegodne sirutke, nek bude sretna i za to što dobije. Ginuli ste u ratu za njih, sad jedite govna i nadišite se kakve takve have u miru. I nemoj slučajno da se usudite pocrkat, jer neće imat koga da kundače u buduće!