fbpx

Edin Delić mandatar i budući premijer Vlade TK!?

2 min. za čitanje

Novu Vladu Tuzlanskog kantona će formirati SDP, DF, NS, SBB i SBiH, koji u Skupštini imaju tjesnu većinu koja broji ukupno 19 zastupnika. Koalicioni sporazum ovih građanskih stranaka danas je potpisan, a uskoro će biti objavljeno imena kandidatima za predsjednika i potpredsjednika Skupštine te mandatara nove Vlade.

Kako nezvanično saznaje Federalna TV a što je objavljeno na Centralnom dnevniku, pozicija predsjednika Skupštine će pripasti DF-u, dok će pozicija premijera pripasti SDP-u, kao najjačoj parlamentarnoj stranci. Iako u SDP-u još nisu postigli dogovor, među najozbiljnijim kandidatom za poziciju mandatara i premijera je Edin Delić, načelnik Općine Lukavac.

Uskoro će sve biti poznato, a vrijedno je pomenuti šta je Delić izjavio prije nešto manje od mjesec dana:

Građani Općine Lukavac su učinili veliku čast meni izborom za načelnika, odbijanjem opoziva i konačno najvećom podrškom SDPu na posljednjim izborima. Kolika je čast, još je veća i obaveza. Nikada neću iznevjeriti tu obavezu i činit ću ono što je najbolje za građane Lukavca. Barem kada su u pitanju naredne dvije godine, a dalje ćemo vidjeti.

Molim građane da ne nasjedaju na spinovanja i parole koje dolaze ovih dana sa raznih strana. Mi smo ozbiljni ljudi i nećemo preko koljena lomiti ni jedno pitanje.

Podijeli ovaj članak
21 komentara
Subscribe
Notify of
21 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ako će povesti sa sobom penzionera Čačkovića dat ćemo i komoru za njim.

NE NE nemoze tako delicu obecao SI da ce Lukavac prodisati pa je obeceo vodu pitku pa je obecao kombajne na vodi pa je obecao itd itd . Nemoze sad debeljuca tako izvuci NE NE

I sad će opet da troše pare na izbore za načelnika, treći put u jednom mandatu. Ovi što su u izbornim komisijama se mogu radovati opet dobrim dnevnicama…

Samo GA vodite što prije ako Bogda inšalah, ali nije ovaj Lafinaš nažalost naivan i džabe ovo pišete račundžija je to neviđeni- Seronja jest ali kad su PARE u pitanju tu jedino nije glup!!! Zašto? Zato što zna ON vrlo dobro kako je i prošla Vlada TK na čelu sa SDP mandatarom i premijerom Čauševićem prošla- spržena je… zna ON dobro da je bolje ostati ovdje još neko vrijeme Glumiti PITAGORU Iz Poljica i širiti demagogiju o ekologiji od Rampe na petraku do Sajle u modracu Pa preko Ozrena Grliti se po Ratišu,…jer to je sigurnije nego otići za Premijera pa popošit ko jaran mu profesor Denis Bećirović kojeg je do neki dan Hvalio i pisao mu pisma podrške pa ovog dotičnog nema više ni na mapi- potrošen ko k…!. Delić je odkad GA znamo mi koji smo iz Lukavca i koji nismo šljegli iz Poljica juče, znamo da je on “odmalena” ZIHERAŠ- igrač na sigurno i udobno, Bundoglav a u narodu prozvan i poznat kao LAFINAŠ! TAko da neće Vam on nažalost nigdje, taj je uljego ovdje u ovaj Đeriz i valja se, i nastaviće i dalje sigurno da maše oko sebe sa ovim nekim Jakubima, Ademima, Suljama, Muljama i ostalom Desno orjentisanom ljevicom!

obecanje ludom radovanje

Vidi Lafinaša što se zacrvenio vidi rumenog, Vidi se da je naš Lafinaš i tijelom i orazima Vas u SDP-eu hehehehe ubiće te “pretisak” Lafinašu ba ohani malo, haj na biciklo vidiš da si puko gotov hahahaha

kad se ti prekrsti pravi si SDA-ovac

Treba odmah napraviti referendum sa pitanjem: Da li želite Lafinasa za premijera TK?

Ako bude tacna vijest,haman ce biti veselja i kod nacelnikovih pristalica kao i opnenata.

Pa i nije loše da neko iz Lukavca bude Premijer kantona,samo tako može pomoći općini Lukavac,,,

Nije lose ali prvo sto je Delic obecao da ce kao nacelnik uraditi a to je da ce Lukavac prodisati , pitka voda za Lukavac i ciscenje Modrackog jezera neka to ispuni pa moze ako hoce i na mjjesec a ne da nam ostavi ove ademe , jaketa , sulju preletaca i onih penzionera Tuzlanski

Željo ko je To iz Lukavca?! Lafinas? Hahahaha

Nikad načelnik nije bio iz Lukavca
Tabaci,Dobošnica,Devetak,Poljice
Izgleda da nikad više neće biti načelnik iz SDA

Nek Lafinaš pokaže akt Kantonalnog odbora SDP da su ga predložili za premijera TK.To je nastavak šuplje u režiji Edina Delića.Možda je on sam sebe predložio što nebi bilo čudno jer se to dešavalo u njegovoj bogatoj političkoj karijeri u prošlosti kada je bio član drugih partija.

Ma nek ide u drzavni vrh samo nek ostavi Lukavac da prodisemo od lafine

Mandatar je Dr Selim Bešlagić

Malo je njemu kantonalna premijerska fotelja on pregovara da bude federalni permijer ako mu to daju bajbaj lukavčani ko vas ….

Koliko zlobe u ljudima, možete pisat sta hocete EDIN DELIĆ će biti načelnik opštine sljedećih 100 godina u Lukavcu, neče napustiti mjesto načelnika , džaba se radujete, koliko god mu podmetali narod sve vidi i zna, samo da znate.

@ Lukavac1:
Hoćeš da kažeš da “NAROD ZNA”?! Hehehehehe jašta radi hehehehe NAROD zna,…ko šta zna, niko ništa nezna, krhko je znanje…

Haman niko me nije shvatio ozbiljno za moj komentar od prije par dana, Delić će biti premijer TK, a čujte sad i ovo: Načelnik opštine će biti KENAN Omerdić.

Ma kakvi biće onaj crnac iz gikila ganguli. Hahaha