fbpx

Premijer pozvao Ribića da odustane od ispisa sa Mašinskog fakulteta u Tuzli

2 min. za čitanje

Svjestan sam problema na Univerzitetu koji se moraju sistemski rješavati, a u što će se Vlada Tuzlanskog kantona u narednom periodu, bez želje da se mješa u akademsku autonomiju Univerziteta, morati uključiti, rekao je premijer Gutić i najavio da će se već do naredne akademske godine uraditi novi Zakon o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona.

Nama nije cilj urušavati fakultet, ali stvari se konačno moraju početi rješavati, rekao je Nedžad Ribić, student Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, koji je nakon 54 položena ispita, samo ispit prije diplomskog rada, razočaran stanjem na Fakultetu podnio zahtjev za ispis sa ove visokoškolske ustanove.

PROČITATI: Mašinski fakultet u Tuzli: Ispovijest studenta koji je napustio fakultet ispit pred diplomiranje

Ja nisam jedini ovakav slučaj. Možda jesam jedini kojem je „film pukao“ ispit prije kraja, ali sličnih slučajeva je bilo i ranije i ima ih i trenutno, samo se o njima nije pričalo dodao je Ribić i najavio da će svoj studij završiti na nekon drugom univerzitetu u Bosni i Hercegovini.

PROČITATI: Upoznajte Nedžada Ribića, studenta koji je “profesorima” na fakultetu prvi rekao DOSTA

Negdje drugo ću prije položiti razliku predmeta i diplomirati nego ovdje završiti jedan ispit, koji je, indikativno, jedan od zadnjih ispita koji polaže većina studenata ovog fakulteta.

Premijer je više puta istakao da je svjestan situacije i stanja u kojem se Ribić našao.

Obzirom na dosadašnji uspjeh i ostvarene rezultate studenta, ne mogu reći da je do studenta rekao je premijer Gutić i još jednom Ribića pozvao da razmisli o povratku na „naše mašinstvo“.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A, zasto Gutic ne pozva i prozva i izvjesne profesore ?