fbpx

Predstavnici Vlade TK posjetili Lukavac

3 min. za čitanje

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem danas je u društvu načelnika Općine Edina Delića posjetila lokacije realizacije infrastrukturnih projekata u Lukavcu.

Nakon posjete lokacijama gdje se provode radovi na regulaciji i uređenju korita rijeke Jale i radovi na uređenju odvodnje oborinskih voda, delegacije Vlade TK i Općine Lukavac su u prostorijama gradske uprave upriličile radni sastanak. Današnja posjeta nastavak je radnih sastanaka Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima gradova i općina sa područja našeg kantona s ciljem boljeg razumijevanja potreba i prioriteta lokalnih zajednica.

U razgovoru sa načelnikom Delićem i njegovim saradnicima premijer Tulumović i ministri su se ukratko prezentirali zbirni plan svih projekata koji se ove godine finansiraju ili sufinansiraju iz Kantonalnog budžeta, te se upoznali sa problematikom u Lukavcu i projektima čiju realizaciju Općina smatra prioritetnom.

„Zadovoljstvo nam je bilo vidjeti da se realizacija ovih značajnih infrastrukturnih projekata odvija u skladu sa predviđenom dinamikom. Današnja radna posjeta je bila prilika da nam se prezentiraju projekati koje Lukavac smatra prioritetnim i za čiju realizaciju će trebati i podrška Kantonalne vlade, te da zajedno sagledamo koje su to mogućnosti za djelovanje u narednom periodu. Siguran sam da će ovaj sastanak rezultirati našom boljom međusobnom saradnjom, a što će u konačnici rezultirati boljitkom za građane Lukavca”, rekao je premijer Tulumović ističući je Vlada Tuzlanskog kantona već unutrašnjim preraspodjelama u okviru Budžeta TK za ovu godinu uspjela napraviti određene pozitivne pomake.

„Imajući u vidu da Lukavac, ali i nego i neke druge lokalne zajednice nisu bile adekvatno i ravnopravno tretirane u prethodnom periodu, mi ćemo nastojati da narednom periodu to ispravimo i da ravnomjerno podržavamo sve lokalne zajednice u našem kantonu”, zaključio je premijer Tulumović.

„Vlada Tuzlanskog kantona u ovom sastavu je promijenila jedan nepovoljan odnos kantonalne vlasti prema Općini Lukavac i mi već imamo značajne pomake u ovoj godini. Danas smo otvorili određena pitanja i delegirali smo našu općinu Vladi kao prostor u gdje u saradnji sa drugim općinama možemo rješavati pitanje zbrinjavanja čvrstog otpada na ekološki prihvatljiv način, a i kandidirali smo i neka druga pitanja poput prostornog planiranja za potrebe industrije, situacije i odnosa privrednih subjekata Cementare, Sode Sisecam, GIKIL-a i sl. Mislim da smo se kvalitetno razumjeli i uspostavili dobar osnov za buduću partnersku saradnju”, kazao je načelnik Delić.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Malo kod koalicijskog partnera

Jednk je sigurno, oni su sami sebi svrha. A prikupljanje poreza je finansiranje njihovih auta, vikendica i luksuznog zivota. Surova stvarnost je takva.