fbpx

Predavanje: “Mjesto i uloga Zdravstvenog savjeta u zaštiti prava pacijenata”

1 min. za čitanje

Na sastanku Zdravstvenog savjeta općine Lukavac održanog 02. decembra 2019. godine donesena je odluka da se u sklopu programskih aktivnosti održi javno tematsko predavanje na temu: ”Mjesto i uloga Zdravstvenog savjeta u zaštiti prava pacijenata” koje će se održati 24. decembra 2019. godine u Domu kulture Lukavac s početkom u 17.00 sati.

Na ovo tematsko predavanje pozvani su svi zdravstveni djelatnici iz javnog i privatnog zdravstvenog sektora koji imaju registrovanu djelatnost na području općine Lukavac, predstavnik ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, predstavnik Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona i poslovnice Lukavac, predstavnici Zdravstvenog savjeta Općine Kladanj, predstavnici Općine Lukavac.

Moderator sastanka je Amela Husić – Krnjić, članica Zdravstvenog savjeta Općine Lukavac, a predavač je prim.dr.sc. Enes Osmanović, predsjednik Zdravstvenog savjeta Općine Lukavac i specijalista interne medicine subspecijalista kardiologije.

Predavanje se organizuje s ciljem jačanja povjerenja na relaciji davalaca zdravstvenih usluga (doktori, medicinski tehničari, sestre, farmaceuti) i primaoca zdravstvenih usluga (pacijenti), a u cilju povećanja efikasnosti u korišćenju zdravstvenih usluga, pružanja kvalitetetnijih zdravstvenih usluga, jačanju partnerskog odnosa i povjerenja između zaposlenih u zdravstvenom sektoru i korisnika zdravstvenih usluga.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments