fbpx

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Transparency International i Općine Lukavac

1 min. za čitanje

Danas je u prostorijama Općine Lukavac potpisan Memorandum o razumijevanju između Transparency International u BiH kojeg predstavlja Izvršni direktor Ivana Korajlić i Općine Lukavac koju predstavlja Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić.

Potpisnici Memoranduma saglasni su da u sklopu projekta „E-participate“ koji provodi TI BiH, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske, na partnerskoj osnovi rade na provođenju zajedničkih aktivnosti usmjerenih na razvoj i poboljšanje održivog odnosa između lokalnih vlasti i građana, jačanje učešća građana u radu lokalnih vlasti i povećanju transparentnosti rada lokalnih vlasti.

Cilj saradnje u okviru ovog projekta je prije svega razvoj online platforme za konsultacije i dvosmjernu komunikaciju između lokalnih vlasti i građana koja će omogućiti građanima da imaju aktivnu ulogu u procesu donošenja odluka u Općini, realizacija antikorupcijskih obuka za lokalne donosioce odluka i obuke povezane sa sve većim učešćem građana u procesu donošenja odluka.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments