fbpx

Festival umjetnosti za djecu počinje 16. maja u Lukavcu

2 min. za čitanje

Centar za kulturu Lukavac po prvi put organizira Festival umjetnosti za djecu, na kojem će gostovati bh. pozorišta, sa nekim od najzanimljivijih predstava za najmlađe. Festival će svečano biti otvoren 16. maja, s početkom u 18:00 sati, lutkarskom predstavom Tobja, u režiji Marija Drmaća, a u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. Najmlađa publika će naredni dan uživati u predstavi Abeceda, koja je također nastala u produkciji PM Sarajevo,  ali i u predstavi Ježeva kućica, BNP Zenica. Festival će svečano biti zatvoren 20. maja, Baletnim koncertom za djecu, u produkciji CKM Sarajevo.

REPERTOAR FESTIVALA:

16.maj u 18:00 sati,  TOBJA, Pozorište maldih Sarajevo

17. maj u 18:00 sati, ABECEDA, Pozorište mladih Sarajevo

19.maj u 18:00 sati, JEŽEVA KUĆICA, Bosansko narodno pozorište Zenica

20. maj u 18:00 sati, Baletni koncert za djecu, CKM Sarajevo.

Ovo je drugi značajniji projekat za djecu, pored Centra za zdravo i kreativno odrastanje, a cilj je stvoriti nove, bolje i civiliziranije generacije. Kroz realizaciju Festivala za djecu, očekujemo popularizaciju pozorišne umjetnosti i intenzivnije bavljenje mladih ovim vidovima kreativnog izražavanja, što će svakako biti vidljivo i kroz omasovljavanje učešća najmlađih u brojnim kreativnim radionicama i studijima pri Centru za kulturu Lukavac.  

Cijena ulaznica je 7 KM, a sve informacije i rezervacije na broj tel: 035/554-440 ili na facebook stranici Centra za kulturu Lukavac. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 9.maja u PR i marketing službi Centra za kulturu Lukavac, svakim radnim danom od 7 do 20 sati.

Pokrovitelji festivala su: Grad Lukavac i Turistička zajednica grada Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments