fbpx

Osmanović: “Ocu maloljetnika koji je pucao na moga sina u školi u Lukavcu kazna zatvora od osam mjeseci”

3 min. za čitanje

Ismet Osmanović, nekadašnji zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, čiji je sin Nedim prošle godine upucan u školi u kojoj predaje, obratio se portalu Klix i rekao da je otac maloljetnika iz Lukavca osuđen na osam mjeseci zatvora.

Osmanović je na početku obraćanja podsjetio da je Amra Kahrimanović u Tuzli ubijena iz službenog pištolja koji nije odložen kada je policajac krenuo na godišnji odmor te je rekao da je aljkavost u strukturama MUP-a TK konstantna i nevjerovatna.

“Moj sin Nedim, nastavnik koji je ustrijeljen u školi na radnom mjestu, ustrijeljen je pištoljem koji je maloljetnik uzeo od djeda, a kojeg ni nakon dvije godine od smrti istog, odgovorna lica u PU Lukavac nisu izuzeli. Time su direktno doprinijeli mogućnosti da maloljetnik, za kojeg su znali da je delinkvent, dođe do oružja i počini taj zločin”, naveo je Osmanović.

Kaže da su iz policije objavili da nema elemenata za disciplinsku odgovornost jer je, prema Pravilniku, proteklo više od tri mjeseca od počinjenja prekršaja.

“To je strašno kakva neodgovornost i aljkavost. Čak i bahatost. Pravilnik je toliko stupidan da izgleda kao skrivena kamera. Napravljen je da zaštiti nesavjesne policijske službenike, a ne obrnuto. Mom sinu je preostalo samo da podnese krivičnu prijavu Tužilaštvu TK po ovom nedjelu i ta krivična prijava se kiseli, a slučaj jednostavan za istražiti”, naglašava Osmanović.

Dodaje da je sudija Okružnog suda Lukavac Igor Iveljić po optužnici Tužilaštva TK prvostepenom presudom osudio Željka Mijatovića, oca maloljetnika, na osam mjeseci zatvora za tri krivična djela: zapuštanje djeteta sa posljedicama – delikvencija, neovlašteno posjedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti i pokušaj ubistva od strane njegovog djeteta.

“Suđenje je završio za dva dana. Prvi dan je zatvorio suđenje za javnost, optuženi je isti dan priznao krivicu, a sutradan je donio ovu sramnu presudu. Dakle, dva dana. Čak ni oštećeni, moj sin, nije saslušan. Toliko o odgovornosti, pravdi i bahatom i nakaradnom sistemu. Mislim da nismo ni svjesni stanja u kojem jesmo”, rekao je ogorčeni Osmanović.

Podsjetimo, nastavnik Nedim Osmanović je 14. juna 2023. godine ranjen je u predjelu vrata. Na njega je više hitaca ispalio četrnaestogodišnji učenik.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments