fbpx

Organizovana akcija “Očistimo jezero Modrac”

1 min. za čitanje

U subotu 4.12.2021. godine, u sklopu projekta „Očistimo jezero Modrac“ koji finansira općina Lukavac, organizovana je akcija čišćenja obale jezera Modrac uz putnu komunikaciju Lukavac-Prokosovići.

Učešće su uzeli članovi Eko-ronilačke grupe invalida i SRD „Smuđ“ Lukavac. U ovom dijelu je putna komunikacija najbliža obali jezera i nažalost, nesavjesnim građanima, ista služi kao divlja deponija smeća. Zaustavljaju svoje automobile i smeće preko bankine bacaju niz strminu, i isto dopire do vodene površine.

Angažovan je i bager koji je kupio smeće sa nedostupnih dijelova obale. Nakon čišćenja, produžit ćemo zaštitnu ogradu, koja će spriječiti dalje bacanje smeća. Kroz prethodne projekte smo postavili dio ograde koji se pokazao učinkovit u sprečavanju nastanka divljih deponija.

Ovim projektom je postavljen i metalni kontejner za smeće na obali jezera, od strane naselja Bokavići, i isti će biti redovno odvožen.  

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

a gdje je predsjednik udruženja ‘Smuđ’ prof.dr sci.prim…. Alen Nuhić?

A Forum zena SD nista, mladi ekolozi SD isto nista,đe su nam se sakrili bem im misa..Nisu valjda svi dobili zaposlenje pa nemaju kad akcijat ?

Ranoronioci.
Sve pohvale za lijepe dame sa crnim kesama kao modni detalj?
Drugi put zovite i mene.

Super ,svaka čast,sledeći put pozovite sve Sodjane,