fbpx

Općina Lukavac: Održan sastanak u vezi vodosnabdijevanja Puračića

1 min. za čitanje

U kabinetu Općinskog načelnika održan je sastanak u vezi problema vodosnabdijevanja u MZ Puračić kojem su prisustvovali Općinski načelnik sa saradnicima, predstavnici mještana MZ Puračić, predstavnici JP RAD Lukavac, predstavnici Vijeća MZ Puračić i predstavnici GIKIL-a.

Na sastanku je načelnik Delić ponovo potencirao na osnivanju novog preduzeća “Vodovod i kanalizacije” (op.a.prethodno “Vodovod i pijace”) koje bi upravljalo vodovodom i kanalizacijama ili da JP RAD upravlja vodosnabdijavanjem, koje do sada obavlja MZ Puračić, na čelu sa Admirom Turkićem. Do sada je JP RAD vodu ustupilo MZ Puračić, koja je vršila distribuciju i naplatu.

Na sastanku je predloženo da GIKIL izdvoji sredstva za pumpu, a ako to GIKIL ne uradi, dogovoreno je da Općina Lukavac i JP RAD zajedničkim sredstvima riješe problem.

Admir Turkić, predsjednik MZ Puračić koja vrši distribuciju i naplatu vode je izjavio da su se ovi problemi davno nastali i da su teško rješivi, ali da MZ Puračić stoji na raspolaganju.

Dženana Teufiković, kao predstavnica mještana MZ Puračić je istakla da je sastanak dobar i da očekuje konačno rješenje ovog problema.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gledaj Turke lopova malog, sve pare sto su ljudi davali on je sebi u dzep uzimao… Nadam se da cemo te uskoro smijeniti lopovcino!!!

Bundoglav nastavlja sa vodosnebivanjem…

Cekamo da se oglasi direktor RAD-a i da saopsti da je to on sredio da bude sve ok.Bolje bi bilo da se oglasi o smanjenju cijene grijanja koje je obecao a sad se usutio kao ima RAD troskova i nemoze se smanjiti cijena.Priznaj neka NAROD ZNA.