fbpx

Općina: “Ko je odgovoran što je grijanje kasnilo ranijih godina?”; JP RAD: “Grijanje nikada nije kasnilo” (VIDEO)

3 min. za čitanje

Povodom nastale situacije, vezane za početak grejne sezone, na svojoj službenoj web prezentaciji, oglasila se i Općina Lukavac, čije saopštenje u cjelosti prenosimo bez dodatnih izmjena:

Općina Lukavac je aktivno uključena u probleme oko početka sezone grijanja a posebno iz razloga iskustva ranijih godina kada su građani uvijek imali kašnjenje u pružanju ovih usluga.

Iz JKP RAD Lukavac i pojedinih političkih subjekata protekle sedmice su plasirane netačne i tendenciozne informacije o navodnom djelimičnom izvršavanju obaveza Općine Lukavac, o zaslugama direktora JKP RAD Lukavac za grijanje, pa čak i o najavama tužbe prema Općini Lukavac. U tekućoj godini Općina Lukavac pravovremeno i potpuno izvršava sve svoje obaveze prema JKP RAD Lukavac, iako je krajnje zabrinuta stanjem u ovom preduzeću.

JKP RAD kontinuirano ne izmiruje svoje obaveze niti prema TE Tuzla, niti prema GIKIL-u za isporuku vode, a već duže od 10 godina prodaje vodu sa izvorišta Toplice Općini Tuzla.      Ova sredstva u iznosu od  preko 200 000 KM godišnje ne troše se namjenski.

JKP RAD bi i ove godine doveo u pitanje početak sezone grijanja da općinski načelnik nije poduzeo niz koraka kako prema JKP RAD tako i prema uspostavljanju saradnje sa TE Tuzla i Elektrodistribucijom Tuzla kako bi se utvrdili stvarni razlozi za kašnjenje grijanja. Ne špekulišući koliko je koji od razloga bio dominantan u određenom trenutku sasvim sigurno možemo najodgovornijim za svako kašnjenje smatrati upravo direktora JKP RAD Lukavac. Logičnim se nameće pitanje da ukoliko je direktor JKP RAD zaslužan za početak sezone grijanja bez kašnjenja, da li je isti bio odgovoran što je grijanje kasnilo prethodnih godina?

Općina Lukavac je postavila ultimatum direktoru Osmiću da neće dobiti subvenciju ukoliko grijanje bude kasnilo a o čemu su upoznati i predstavnici MZ Lukavac kao i predstavnici odbora etažnih vlasnika sa kojima je Općina Lukavac održala nekoliko sastanaka. Općina Lukavac je i ove godine uplatila isti iznos subvencije kakav je uplaćivan i ranijih godina. Postavlja se pitanje zašto direktor JKP RAD nije javno problematizirao odnose i najavljivao tužbe protiv svog osnivača u tom periodu?

Pozivamo direktora JKP RAD da se vrati svom primarnom poslu a to je pružanje komunalnih usluga građanima, i da prestane resurse ovog preduzeća koristiti za negativnu kampanju protiv općinskog načelnika. Općina Lukavac će i dalje provoditi aktivnu politiku i vršiti pritisak na sve resurse koji bi morali biti u službi građana a danas to nažalost nisu. To svakako uključuje i konačno determinisanje stanja i trendova u JKP RAD Lukavac.

Povodom ovih navoda kontaktirali smo direktora Nehrudina Osmića i postavili mu par pitanja koja su vezana za saopštenje iz Općine, ali i problema neplatiša i vode u našem gradu. Intervju možete pogledati u nastavku:

Podijeli ovaj članak
18 komentara
Subscribe
Notify of
18 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dovojlno je pogledati u kakvom stanju je čistoća Lukavca pa ocijeniti kakvi su načelnici i menadžeri vodili ovu opštinu i JP RAD.

Čistoću Lukavca određuje činjenica da je Lukavac postao,bio i danas je industrijski grad.
Eh jedino sad da dočekamo da PRODIŠEMO.

Kakve veze ima industrijski grad s činjenicom da nigdje nema ispravnog kontejnera i kante za smeće, da se blato skuplja po kolovozu i trotuarima, da su travnate povrsine u parkovima neuređene itd…

Nacelnik je vec godinu dana .Valjda je trebao prvo ocistiti Lukavac grad obezbijediti kontejnere pa onda ici dalje krciti izletista, panjeve.( ako prosli nije)
A ne morao je on u bokavicu uinad Arapcicima da ih omrzne, u Poljicu, Krusevici i jos par sela .Za ostala je rekao u opstini da ga boli ” ona” stvar.
Citavo ljeto se odrzavali parkovi ljudi bivali na terenu dzaba mlatite praznu slamu .dolazili su iz turije ,lukavca sdp ovci na izletiste cak je delic dovodio prvu drugaricu grada. .ZASTO nije kreno od Lukavca ? Zato sto mu je geslo zavadi pa vladaj,zato sto je manipulator.
Prostorije od sda nazivati kafanom, vrijedati direktore ustanova stvarno je dotakao dno.Nemoze u jednoj stranci niko ne valjat ( kod njega moze) I ko god ga brani taj nece da vidi i prizna istinu
Najveca mu je greska sto je obecavo previse a nista od toga

Vidim ja da je nacelnik nadrapao,naslijedio je sve probleme koje su mu bivsi nacelnici ostavili u amanet svojim “radom”.

Naslijedio je i projekte i sredstva…tu se zna lijepo kititi perjem. Nek se pozabavi i problemima.
A vala se i za načelničku platu nije plaho bunio pored profesorske.

Pa jel pocelo to centralno?

Grijanje ima zahvaljujući Jaketu Ibraku i ostalim koje je načelnik preselio u opštinu. Vodi bolan likove u komitet nemoj da moram gledat te isprazne face još i u opštini, Koji ti je….

Posle ovog nema dalje, Načelniče čovjek te opleo potopio. Javljaj makar preko Jaketa šta nam je činit. U nevakat ide i taj Referendum jebo ih on. Daj saopštenje da je i on lopov, primo radnike preko konkursa a nikog nije pito ni za Nepal a kamoli nešto drugo. Javljaj ako boga znaš gotovi smo.

Što bi volio da nam Bundoglavi načelnik objasni iz ovog svog saopštenja jednu stvar. Kakve veze ima Elektrodistribucija Tuzla sa grijanjem Lukavca?! Sjeo doktor opet da lupa po starom običaju, od ekologije do smeća i vode, pa opet pomiješao izgleda Lektroprivredu i elektrodistibuciju, e moj glavonja glavati neutemeljeni što lupaš u pm, svaki dan evo godinu dana samo izleijećeš s nekom novom budalaštinom

ima druze veze jer Lukavac ako nisi znao dobija grijanje iz TE Tuzla 🙂

Hajdi ti to glupanu Rudaru objasni. Ovakvo nešto se desi kad glupanu sa osnovnom školom daš tehnologiju u ruke.

Glup si, to i pitam procitaj ponovo TE nije Nikakva “Elektrodistribucija”, a pogotovo Nije elektridustribucija Tuzla, jer,TE je dio Elektroprivrede BiH isto kao i elektrodistribucija. Zato , i pitam šta će ovi iz,elektridistribucije tz na sastanku oni isporučuju električnu energiju , a mi se grijemo mamlaza “vrelom vodom” iz TE . Ni Vi a ni Vaš velečasni predsjednik SDP inače doktor kurčev tehničkih nauka očigledno ne razlikuje elementarne pojmove o kojima raspravlja!

Škola u kruševici ima sad grijanje i to im je obezbjedio HASAN IBRAKIĆ,NAKON IZBORA,postoje i oni koji ispune obećano

Nije Ibrakic obezbjedio, obezbjedili smo mi roditelji koji smo dali novac i radijatore

Baš nešto kontam šta će to bit pa evo prođe i čitavih 12 sati da bundoglavi načelnik se nije nigdje slikao, niti je neko sopštenje za javnost dao, pa sam već pomislio da ga nije ono najgore snašlo nedo Bog, kad ono ne lezi vraže , eto ti našeg sveznadara za dedukciju i indukciju da zaključuje: zašto je , kad je, … ako je, a nije da nije i prije , …nego da je … e moj Deliću moj što si zreo ne za opoziva, nego ko zna za kakvog si ti tretmana, ne može ti ni konzilijum kod Jaraka pomoć.

Rudar bundoglavi gdje ti zivis slijepi čovječe?

Halo BOnovići, smiri doživljaje, da te ne bi polio vodom po glOvi