fbpx

Odvoz krupnog otpada na području Grada Lukavac

2 min. za čitanje

Obavještavamo korisnike usluge odvoza kućnog smeća da će J.P.“Rad“d.o.o.Lukavac u sklopu odvoza kućnog smeća vršiti odvoz krupnog otpada sa područja Grada Lukavac dana 26.04.2024.

Mjesne zajednice Lukavac Grad (Slatine, Kralja Tvrtka, Bosne Srebrene, kolektivni stambeni objekti) Lukavac Mjesto (Rudnička, Mešići, Tubići, Karići) Huskići, Tabaci, Modrac, Devetak.

Kako bi se izbjegli problemi i nedostaci u vezi s preuzimanjem i transportom krupnog otpada za Mjesne zajednice Lukavac Grad zbog kolektivnog načina stanovanja, krupni otpad će se odlagati pored kontejnera za kućno smeće. Također, za prigradske Mjesne zajednice, prikupljanje će biti realizovano na način da će se krupni otpad odlagati pored posuda za kućno smeće u dane odvoza kućnog smeća za koje su već utvrđeni termini.

Za objekte individualnog stanovanja na području Mjesnih zajednica Lukavac Grad određeni su uobičajeni punktovi. Tako je za ulicu Slatine prostor za odlaganje krupnog otpada kod bazena, za ulicu Milerova preko puta vile, a za ulicu Kulina bana prostor bivše pijace.

Krupnim otpadom se smatraju čvrsti otpaci koji nastaju u stanovima, zajedničkim prostorijama stambenih zgrada i poslovnim prostorijama. To su otpaci koji se po svojoj veličini i postanku ne mogu odložiti u posude za kućno smeće, uključujući kućanske aparate, dijelove namještaja, sanitarne uređaje i kartonsku ambalažu u većim količinama.

U krupni otpad ne spadaju šljaka, otpadni građevinski materijal, podrumsko i tavansko smeće, otpad s javnih površina, te se isti vozi na zahtjev i o trošku vlasnika.

Korisnici usluge odvoza kućnog smeća dužni su na dan odvoza smeća iznijeti krupni otpad pored posuda za kućno smeće.

JP “Rad” Lukavac

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments