Održana Javna tribina “Problem zagađenosti u FBiH sa fokusom na općinu Lukavac” (VIDEO)

0 min. za čitanje

Centri Civilnih Inicijativa su sinoć u Lukavcu organizovali Javnu tribinu pod nazivom “Problem zagađenosti u Federaciji BiH sa fokusom na općinu Lukavac – moguća rješenja”.

Povod za organiziranje tribine su nedavno objavljenji alarmantni podaci Svjetske zdravstvene organizacije po kojima je BiH najzagađenija zemlja u Evropi, ističu organizatori.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

LAFINAS delic ce nas sve spasiti od zagadjenja prodisati ce Lukavcani hahahahahahaha samo glasajte za lafinasa

Eto prodisalo bi sve sa Amirom Sejdinovicem, trebalo se za njeg nepismena glasati…

“…nedavno objavljeni alarmantni podaci…” Još ni približno istiniti podaci nisu objavljeni, jer se kriju.Prava istina je toliko užasna, da bi reakcija morala biti nivoa revolucije. Nastao bi društveno-politički cunami poslije kojega ništa ne bi ostalo kao prije. “Podanici” bi trebali jednom da se osvijeste i postanu grđani sa pravom odlučivanja.Ovako više definitivno ne ide !

Najveći licemjer ovdje je predsjednik OO SDA Lukavac i poslanik u federalnom parlamentu T. Arapčić. Mislim da bi građanima trebao pojasniti zašto se klub vijećnika SDA u OV Lukavac tako zdušno zalagao da se spalionica guma, uprkos sudskom procesu koji je bio u toku, što prije stavi u funkciju. Kao i ko je dobijao dio kolača od nepostavljanja filtera u FCL Lukavac u skladu sa ugovorom o privatizaciji, da li je “neko” bio, ugovorom o nedjelu, plaćeni prevodilac. Zašto se Ministarstvo za prostorno uređenje i okoliš TK dugo “borilo” da se u Lukavcu uspostavi mjerna jedinica za kontrolu kvaliteta zraka i zašto je, na kraju, postavljena u obdaništu. Obzirom da je ON kontrolisao sve pa čak i život običnih ljudi u posljednjih 12 godina, najveći je krivac za ovo. Čini mi se da je njemu moć i materijalni status uvijek bio važniji od ljudi. Danas se Lukavac budi i građanima se otvaraju oči, manje je straha. Budućnost se čini drugačijom.