Preminuo Rahman Suljić, sportska legenda Lukavca

1 min. za čitanje
Rahman Suljić

U 90. godini života u Lukavcu je preminuo Abdurahman Suljić, u narodu poznat kao Rahman Suljić.

Rođen je 12. Marta 1927. godine u Šićima. U Partizanima je napravio prve fudbalske korake a nakon demobilizacije zaposlio se u rudniku Kreka kao šofer.

Početni udarac izveo Rahman Suljić | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

U rudniku je formirao sekciju nogometa kojoj se kasnije priključila djeca koja su živjela u okolini rudnika. Više o Rahmanu možete saznati u prilogu RTV Lukavac.

Dženaza će biti obavljena u subotu, 27. maja u Lukavcu. Vrijeme će biti naknadno objavljeno.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Uh 90 god.svaka čast čika Rahmane i počivaj u miru………

Obični smrtnici putuju brzinom puža i mnogi se nikada i ne izvuku iz svoje ljušture u kojoj skončavaju ostavljajući poneki trag na putu. Veliki ljudi putuju brzinom misli koja se pretapa u svjetlost i koja ostaje da lebdi eonima u njihovom prirodnom staništu universuma. Neka ti je rahmet golemi, beskrajni, Čika Rahmane!

Bio je prvo COVJEK u pravom smislu te rijeci Roditelj,odgajatelj ljudi,stvaraoc sportist i ono sto je naj vaznije volio sve sta je radio.Uvijek sam bio radostan kada bi ga sretao jer uvijek je imao lijepu rijec za svakoga pa i za mene sta je meni znacilo puno.Cika Rahmane hvala za sve sta uradi u svom zivotu pa ako ima onaj drugi svijet siguran sam dacete prihvati kao velikog covjeka.Svima tvojima saucesce i naravo da se ponose stobom Radmila i Namik

Neka ti je rahmet duši naš dragi Rahmane i neka ti je lahka ova zemlja Bosanska.Žao mi je jedino da smo u ovoj godini izgubili velikog čovjeka i sportskog radnika te velikana koji je živio za Radnički cijeli svoj život.Žao mi je da si otišao sa istinom da je Radnički ispao u niži rang takmičenja i da će sada igrati sa Prilukom,Poljicem i Prokusovićima,a sve zahvaljujući obećanju Načelnika Delića koji nam je to rekao u svojoj predizbornoj kampanji SVAKA MU ČAST ČOVJEK JE ODRŽAO OBĆANJE.

Bravo poltroni,nemoj da bi šta objavili jer bi promijenili dosadašnju praksu cenzure .

Na zalost moram da vam odam jednu veliku javnu Tajnu!
Taj covjek je unistio zivote mnogim djecacima. I da je neke
pravde vjerovatno ne bi dozivio 90. Nadam se da ce mu neko tamo gore
vratiti za sve sto je napravio ovdje dole.
On je bio jedan obicni, pokvareni Pedofil.