fbpx

Odluka JP Spreča: GIKIL danas ostaje bez vode

1 min. za čitanje

Budući da je na sastanku u Vladi TK dogovoredno da se do 2. novembra, tj. danas isplati dio dugovanja GIKIL-a prem Javnom prduzeću Spreča, a budući da to nije učinjeno, Spreča je GIKIL-u smanjila isporuku vode za 30 do 40%. Danas u poslijepodnevnim satima isporuku će i u potpunosti obustaviti, rekao je za RTV Slon Suad Hasanović, direktor JP Spreča Tuzla. Iz Spreče poručuju da njihova odluka da smanje GIKIL-u isporuku vode nema veze sa snabdijevanjem Lukavca vodom.

Ako mi GIKIL-u reduciramo isporuku vode, to ne mora značiti da će građani Lukavca ostati bez vode. To može odlučiti samo uprava GIKIL-a. Oni imaju opciju da protok vode smanje u svojoj industriji, a da stanovnicima Lukavca ostave isti protok vode, ili da ga povećaju. Zbog toga ništa nije u našim rukama. – kaže Hasanović.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

*** sad malo Kukić preko JP “Spreča” svog otrgnutog pulena Delića jer SDP TK izgleda nema namjeru da pravi koaliciu sa PDA na Kantonalnom nivou?! hehehehehi vrli sljedbenici Delića Lafinaša eto kako se obije o glavu kad tad ta politika” sađenja tikve s đavolom”! Samo lagano, Kuko GA metno, Kuko će i da mu metne, rekoh Vam ja…!

Pa je li GIKIL ostao bez vode ili nije?
Kod mene sve veći pritisak vode u stanu.

Reče direktor iz Kalesije, koji uopće nema pojma ni kad je ni zašto napravljeno jezero Modrac. Spreča je jedno parazitsko privredno društvo, koje svoju zaradu dijeli između osnivača tj TK i velikog broja političkh malih dioničara. Šta radi… Prodaje vodu iz Modraca radi kojeg je ta Brana i napravljena. Zivjela SDA i SDP zivjeli oni koji guše BH privredu!

PDA Direktor sprece, PDA clan uprave…i tako sve u sprezi ucjwnjuju

Još malo mogu biti direktori. Čim se uspostavi nova vlast u kantonu neće biti nigdje ni PDA – ovaca i SDA – ovaca.
Valjda će i ovi iz tužilaštva napokon reagovati i riješiti slučaj GIKIL koji je na sudu evo već treća godina. Ako neće raditi sudije po zakonu eno im brate Njemačka. Ako ne odu sami treba ih otjerati. Jebat više ovu korumpiranu gamad.

Gikil treba platiti vidu za svoje potrebe, al sigurno obustaviti lukavcu jer ne izmiruju dug.

Koja glupa logika, kao nisu oni krivi što grad neće imati vodu, to je do ventila u Koksari, oni neka pojačaju gradu a sebe neka nabiju nogom u guzicu. Tako da mi zavrćemo Koksari.
Vidite li u kakvoj državi se živi, kakav je ovo nepismeni mentalni sklop u spreči.
Koksaru na sud, sruši je, ne zanima me. Vodu grad mora da ima, ne smije građanin ispaštati mornu jedan sprečanski.