fbpx

Od petka građani Lukavca ostaju bez vode!?

2 min. za čitanje

JP Spreča d.d. Tuzla u petak, 26.10.2018.godine, poslala je obavještenje kompaniji GIKIL u kojem stoji da će od ponedjeljka (29.10.) započeti sa aktivnostima smanjenja isporuke industrijske vode za potrebe GIKIL-a i to postepeno u obimu od 50%, a u konačnici do potpunog obustavljanja isporuke, a sve zbog dugovanja GIKIL-a prema ovoj kompaniji u iznosu od oko 1,1 milion KM.

U svrhu rješavanja nastalog problema GIKIL je jučer (30.10.) održao sastanak sa premijerom Vlade Tuzlanskog kantona, predstavnicima resornih ministarstava i predstavnicima JP Spreča. Međutim, na našu veliku žalost, zainteresovane strane nisu postigle dogovor kada je u pitanju problem isporuke industrijske vode za potrebe GIKIL-a. Javnosti je poznata činjenica da JP RAD Lukavac duguje GIKIL-u iznos od oko 3 miliona KM, od čega je u toku 2018. godine plaćen iznos manji od 5% od fakturisanog iznosa i to putem kompenzacija. S obzirom da će JP Spreča, zbog pomenutih dugovanja GIKIL-a, obustavljati snadbijevanje vodom, samim time i GIKIL će biti prisiljen da smanjuje isporuku vode, na isti način. To znači da, ukoliko se dogodi da od petka, 2.11.2018.godine, JP Spreča u potpunosti obustavi isporuku vode GIKIL-u, i GIKIL će morati u potpunosti obustaviti isporuku vode gradu Lukavcu. GIKIL ulaže sve napore u pronalaženju rješenja ovog problema, te se nadamo da će novonastala situacija biti jasnija nakon sastanka sa rukovodstvom JP RAD Lukavac i načelnikom Općine Lukavac kojeg smo sazvali za sutra ujutro. Poručuju iz kompanije GIKIL.

Podijeli ovaj članak
12 komentara
Subscribe
Notify of
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne treba nam voda, ne treba nam ni deponija smeća,ne treba nam ni autobuski prevoz do udaljenih mjesnih zajednica,ne treba nam ni zrak- samo neka nam našeg Načelnika – lafinaša, neka on prima redovno plaću i neka ide na vrijeme kući u Tuzlu.
A ti Nehro , neka te je direktor danas primio u kabinet, molim te govno koje je on pojeo uzmi ba ti pa pojedi.I izvini se ti njemu a nemoj čekat da se on izvini tebi ko Junuzoviću. Neka nam živi lafinaš.

Od kad ovaj jebeni Delić Lafinaš dođeu Ovaj smrdljivi Lukavac , taj isti Lukavac postade još smrdljivi po svakom pitanju, nit vode nit zraka, nit kakvog napretka, samo smeće, smeće i smeće, i kerovi što laju…

Nije Delic poklonio Koksaru ciganima a uz nju i monopol nad vodom za Lukavac nego tvoji SDA paraziti koji 25 godina unistavaju Lukavac i BiH.

i nisu moji biseru . U tom Vašim komunjarskim glavama imaju samo dvije strane : Vi i ONI???!!! Bilmezu jedan, nemojte GA više braniti činjenicom da su ONI prije njega bili sranje! , jer za što smo GA birali već da bude drukčije i bolje nego što je bilo!!! A šta je uradio za dvije godine, pitate li se Vi sami medju sobom koji GA zdušno i dalje podržavate- ON je došao kupio Džipove, napravio puteve po Ozrenu i Ratišu , a Došao je isključivo zahvaljujući priči o EKOLOGIJI!!! i Nemojte više da dezavuišete jadni narod GRADA LUKAVCA, čojk je prevara, imajte PETLJU i priznajte to sami sebi Više! Čitavo vrijeme njega neko koči, ainače ima sve dobre namjere, al et huda majko nedaju mu, a on Bi , ma marš više u tri p.p. lopovske . Neka ide Kukiću pa nek njemu tu demagogiju prosipa …nesposobnjaković jedan umišljeni!

Dzaba pricate opet je narod sata IS SNAGU NARODA!NAROD ZNA?????

Jest ti bilo dobro do sad…mirisalo, vode za pice na pretek…hajde ne seri

A sad nema nikakve vode?O cemu ba pricas ovaj kako je doso nista nije uradio osim tog sto je primo platu 3.550KM za poso koji nezna radit. Dobro i kupijo je auto od 70000KM.

Stipuj narode! Izbori su prosli, stanje je redovno.More i gore.Sve more da presusi , osim praznih obecanja “zlatoustih
politicara” i nezasitih apetitlija.More im se, hoce jos…

Imam piranje: Vi koji hulite Delica, nazivate ga da laze, da ne radi i tako dalje, zasto se ne kandidujete na sledecim izborima pa da VAS IZABEREMO za nacelnika.. Bit ce mo svi “srecni ” i zadovoljnji a u mjesto vode teci ce nam mlijeko…..

A šta treba da mu svi plješćemo ko u Sjevernoj Koreji, pa nismo mi obećavali Kule i gradove nego ON, da smo mogli šta promijeniti kandidovali bi se , samo Je ON tvrdio uporno da MOŽE, pa što šta ne uradi?! To je pitanje, a ne to jeftino izvrtanje činjenica kojima se služite! On se kandidovao, i sad je na tapetu da ga se jebe i pita SVAKI DAN – Šta si URADIO : ZA ŠTA PLATU PRIMAŠ; ZAŠTO SE DŽIPOM VOZIŠ; ZAŠTO CIJEVI KANALIZACIONE BACAS PO LIVADAMA I PREKO KOGA I ZA ČIJI RAČUN…???? Mnogo toga Vi komunjare Brkate u glavama još uvijek, Tražio je i Dobio i sad neka plaća težinu i teret Izazova koji je prihvatio , šta Vam tu nije jasno. Treba da šutimo i slušamo njegova opravdanja, a da se ništa živo ne uradi ovdje za njegovog mandata, pa po čemu je onda ON drgačiji od Dževada ili bilo koga drugog mogli smo konja stavit tako makar nebi pravio budalu od sebe sa fotografisanjem svaki bogovi dan!

Dugovi se vuku dugi niz godina….Delic po nekima izgleda kriv za sve, proslo, sadasnje i buduce…pa de malo razmislite. Nama ni carobnjak ovdje ne moze pomoci.

Al zato moze Latinas!???