fbpx

Naša stranka Lukavac: “Gradska inspekcija reagovala 18 mjeseci nakon prijave!”

1 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Ne, nije riječ o sarkazmu. Nakon niza prijava članice Naše stranke, Belme Kapidžić da se područje nekadašnjeg bazena u Lukavcu dovede u stanje da ne predstavlja opasnost po okolinu, konačno su inspekcijski organi Grada Lukavca shvatili šta je njihov posao.

Nakon što su prvi puta negirali da su ovlašteni za slične postupke, na inicijativu Belme Kapidžić, reagovala je Kantonalna inspekcija koja je naložila Gradskoj inspekciji da djeluje.

Nakon toga, deset (10) mjeseci je bilo potrebno Gradskoj inspekciji da reaguje i prizna da nisu željeli da rade svoj posao:

-Usmeno su uputili izvinjenje i priznali da su čekali novog vlasnika kojem bi naložili da područje bazena i rukometnog terena dovede u stanje da ne predstavlja opasnost po okolinu. Vjerujemo da će vlasnik to uraditi i bez inspekcijskog naloga, ali nevjerovatno je da, nakon što su negirali svoju nadležnost, reaguju nakon 18 mjeseci i priznaju da su ipak nadležni. Ovo je bio samo test rada Gradske inspekcije na banalnom problemu. Zamislite kako već (ne)rade na ozbiljnijim problemima kojih je, nažalost, pun naš grad, izjavila je Belma Kapidžić, članica Naše stranke Lukavac.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne bih da se mijesam ali mislim da je bazen i partizan (drustveno dobro) prodao Dzevad CPM-u. Preduzece propalo. Znaci ne mozes nista na tuđem zemljistu. Pa ni inspekcija osim da ogradi trakom.
Da smo drustveno svjesna nacija svi bi izasli pa pred kucu seronje. Pa bi ga smjenili,smirili ili umirili.
Ovako mozemo samo snimati se kako sviramo flautu u nekom zadimljenom klubu.