fbpx

Načelnik Edin Delić održao govor povodom korona virusa

2 min. za čitanje

Načelnik Općine Lukavac danas se putem portala u vlasništvu udruženja građana “Labud” Turija, ali ne putem Zvanične stranice, obratio građanima općine Lukavac. Napominjemo, da svim medijima sa općine Lukavac nije upućen poziv da prsistvuju pomenutoj konferenciji u cilju bolje informisanosti građana.

Tema obraćanja je aktuelna situacija pandemije korona virusa na našoj općini, a paradoksalno načelnik tokom govora kao primjer nije imao zaštitnu masku i rukavice.

Delić je najavio da će uskoro grad biti opran, a nakon toga i dezinfikovan. Spomenuo je da postoji veliki broj građana koji se ne pridržava mjera izolacija i da takve osobe treba kazniti. Također, najavljeno je djelovanje rezervnog sastava Civilne zaštite pod komandom Jakuba Mahovkića.

Kao jednu od mjera, Delić je najavio da će zbog identifikacije i “slanja jasne poruke” za članove Kriznog štaba, Civilne zaštite i Crvenog krsta biti urađene majice sa kojima bi se pokazala namjena borbe protiv virusa sa porukom koja će podsjećati građane na odgovorno ponašanje.

Možemo smatrati da je Božiji poklon ili dar sudbine ovih nekoliko dana koje smo dobili da se pripremimo. Mi se pripremamo za veliki problem, za veliku nesreću i znamo da ćemo imati korist ukoliko se uozbiljimo. Općina Lukavac je u dosta mjera koje smo proveli otišla nekoliko koraka ispred većine općina i meni se već prigovara “zašto mi žurimo kada drugi nisu, de da sačekamo druge“, izjavio je između ostaloga na kraju svog obraćanja.

Podijeli ovaj članak
27 komentara
Subscribe
Notify of
27 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gledaj u Delića salo-izolacije!

Od Ozrenske slanine.

ozrenske slanine i jeftine lafine njegove i njegovih sluga sa osam razreda osnovne koji mu zanose trbuh u krivini

Ne dao Bog da tebe cekamo. Nevjernice kako te nije stid Boga spominjati. Nisi ti ni za predsjednika kucnog savjeta odrone jedan.
Stidi se svojih postupaka. Ne opra niko tvoj izmet koji si ostavio iza sebe.
Edine vidi labuda?

Bas ti je nik,,,kao onaj KLOC iz reprezenracije…

soda, moj te voda

Nemoj tako. Ima on Muharema za ta vjerska pitanja.
Hahahaha

Čuj “nevjerniče”. Biti vjernik je dijagnoza a posebno musliman danas kada je 90% nazovi vjernika tu samo radi ličnog interesa koji ostvaruje kroz zelenu krimorganizaciju.

A o šetalištu ni riječi ?!

Nasao skolovanog covjeka da komanduje CZ pa ljudi jel ovo moguce sta radi ovaj delic i jos on delic spominje Boga

Dok je bio Mujkic nije ni postojala Civilna Zastita,,,,Koji ste vi glupani sa ovim komentarima,,,,,Je.ala vas ezdea u paksu…

Bila je i bice CZ ali nikada nije bilo da jedan gradonacelnik postavlja ljude bez skole bez iskustva nego samo one koju mu zanose mud. i kao nagradu ih zaposljava i sluge i njihovu familiju . To je politika vaseg vozda lafinasa

Soda,Dzevadov rodak

Korisnije je bozje davanje,nego NJEGOVO pomagajsanje…”Možemo smatrati da je Božiji poklon ili dar sudbine ovih nekoliko dana koje smo dobili da se pripremimo. Mi se pripremamo za veliki problem, za veliku nesreću i znamo da ćemo imati korist ukoliko se uozbiljimo. Općina Lukavac je u dosta mjera koje smo proveli otišla nekoliko koraka ispred većine općina i meni se već prigovara “zašto mi žurimo kada drugi nisu, de da sačekamo druge.”Narode,citaj ovo,tumaci i pamti ! “I MENI SE VEC PRIGOVARA… “Samo ON i samo ON, i niko drugi ne postoji.NIKO osim NJEGA ili “orkestra od jednog covjeka”.Cak i u ovome trenutku…

Moj Milrnko nije samo ON vec je ON postavio i evo opet postavlja ljude bez skole da vode CZ . Samo lijepi oktobar i sikter sa ovim ugursuzom

U Otobru ce dobiti 15.000 glasova glupane….Hoce onog debila Sejdinovica za nacelnika,,,sto nezna recenice sastaviti,,,

Slugo vozdova narod vas je provalio sto mijenjate partije ko ravaku gace

Tako je,maak. “Nacelnik staba i Njegov adjutant ” zlouporabljaju situaciju za svoju “kadrovsku politiku”.
Ne mogu da skontam zasto drustveno-politicki subjekti tolerisu eklatantnu samovolju jedne-kvazi-partije i lokalnog
populiste te pölitiku i sustav pretvaraju u burlesku ?!
On se o vanrednoj situaciji oglasava na privatnom portalu udruge gradjana !!! I tako radi godinama. Ni traga o djelovanju drustveno-politickog sustava. Veci dio politickih subjekata je suodgovoran za nevidjenu samovolju i suplji populizam. Situacija je preozbiljna i NITKO nema pravo da cuti! Posljedni je cas da reagira zajednica i pokaze odlucnost i jedinstvo bar u ovim uvjetima kada SUSTAV MORA da preuzme vodjenje i odgovornost i NIKAKO pojedinac ! NIGDJE I NIKO se tako ne igra u tako ozbiljnim trenucima.

Nije samo ON.
ON i JAKUB.
????

Tako je ON se nemoze potpisati od trbusine a on drugi nije isao u skolu

Morali su koristiti specijalne efekte na slici da Delic stane u govornicu. Koliko se ovaj nazderao na nas racun?

A Mujkic nije zderao na nas racun….I plus trpao u svoje dzepove i dzepove poslusnika,,,,Ko ti ispra mozak.

Mujkic je govno svoje vrste. Sto ne znaci da prevarant i lazov Delic nije.

Soda,Mujkicev potomak

Masnu mu krmetinu daju u krtovi . Vidite u lafinasa trbuha i gloveeeeee

Hoće li se više uzeti Delić i Jakub.

Ljudi,trenutno,Lukavac nema boljeg od Delića,,ako bude bolji u oktobru dobro jest ali teško da će se naći neko ko bi mogao u ovom trenutku dobiti više glasova.
Volio bih da se za načelnika kandidira Tarik Arapčić ili Teufik Arapčić jer to bi bila poslastica na izborima i pravi odnos snaga na općini.