fbpx

Da li će ulice u Lukavcu napokon biti oprane?

1 min. za čitanje

Iako Općina Lukavac tvrdi da je ispred drugih Općina po aktivnostima na zaštiti stanovništva, to se u praksi baš i ne primjeti.

Primjera radi, Krizni štab Grada Tuzla zbog kompleksne epidemiološke situacije, a s ciljem zaštite zdravlja građana donio je Odluku o kojom se JKP „Komunalac“ zadužuje da vrši  pojačano čišćenje, pranje i dezinfekciju ulica.

Nadamo se da će virus biti razlog da građani napokon vide kako izgleda pranje ulica, posebno zbog ogromne količine prašine od iskopina u gradu (Watsan projekat) čiji su radovi zaustavljeni prije nekoliko mjeseci, a konstatno zagađenje ne treba spominjati.

Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U Lukavcu se ulice peru jednom godisnje. Uz rub asfalta se uvijek nalazi sloj prasine, fabrickog otrova, izmeta 20-30 cm sirine koji se lijepo susi na suncu pa onda to pjesaci udisu. Nikakvo iznenadjenje s obzirom kakvi nesposobni paraziti vode Komunalno a i Opstinu.

Ma ko da je to bitno bagri, bitno se prepucavat ko je koje stranke i ko ce kome lijepo smjestit koga na koju poziciju a to sto nista u gradu ne stima je manje bitno jer oni ovu drzavu dozivljavaju ko svoju babovinu!

Operite kada nacelnik odleti u oktobru. Dobro izribajte da se vise nikada ne vrati u Lukavac.

Corona virus je njegov najbolji saveznik, jer će izbori biti odgođeni za slijedeću godinu.Ni Vijećnici neće imati ništa protiv da im mandat traje još jednu godinu.

Dzeko-Istina,nije nacelnik za sve kriv,a Istina,prije 50 god ,ja kao dijete trcao sam za peracima ulica,jer mi je to bilo interesantno kao isvoj ostaloj djeci koja su tad bila,al se nije bacalo smece po parkovima,ulicama,i svim ostslim coskovima gdje se stigne,sve dok nije nastala invazija-cunami,naroda sa sela kojima je najbitnije da ziveu gradicu.Pa pogledajte danas ,ti isti kroz balkone bacaju kese, i ostalo smece,jer misle dan danas,da je to isto kao kad bace iz sobe u avliju svejedno sta,to nije odraz kulture ,nego kucni odgoj,koji nisu imali gdje nauciti.

Ulice se peru, izadjite vani pa pogledajte a ne da trazite razloge da kometarisete i sirite gluposti od kuce, iz fotelje.

Peru, nakon nekoliko kritika u toku dana

Istina JKP RAD je izaslo nakon kritika i nakon dobrovoljne reakcije trecih lica.

Iz hale Lukavcanko. Nesto me stomak muci.

Komunalno nista ne radi godinama. Te ljude tamo treba smijeniti konacno.

Rade im prstici u davanju negativnih komentara. Svaka na mjestu, to preduzece je praona para kao i svako dr. u kojem se drzava nesto pita i snosi gubitke ?

Ja mislim da nas ni ovaj virus neće opametiti kada je u pitanju čistoća ne samo grada.Lukavac je postao opstinsko odlagalište smeca .Sve zelene površine su uništene parkiranje kako ko i gdje , vožnja ulicama da te bog sacuva.Hranjenje golubova pa nemozes da zivis od njih.Pasa lutalica aman jarabi i prljavih ulica.Eto to smo mi (CORONA).Sta nas još čeka sami bog zna.Zato promijenimo se individualno a bogami i službe opatijske koje ama baš ništa ne rade na sprečavanju toga.ZELENI LIST STOP dok se ne popravi stanje.

Ulice, kontejneri, psi lutalice, divlje i obicne deponije, kanalizacija, pitka voda i smog su osnovne stvari koje kod nas ne stimaju i zbog cega nas zovu bosanski cernobil. Ne vidim izlaz sve dok svijet ne prestane vjerovati pogani iz SDA/SDP-a i nadriekolozima…

Moramo sacekati dragi narode da vozd lafinas montira na svoj dzip sve prikljucke pa ce oprati ulice ali doce i oktobar da i mi promijenimo nacelnika