fbpx

MUP Tuzla produžio rad, Gradska uprava i MUP Lukavac ne vide problem u gužvama

2 min. za čitanje

Na osnovu ukazane potrebe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavijestilo je građane Tuzle da će od danas, 24.10.2023. godine, šalter sale izdavanje ličnih dokumenata raditi u dvije smjene, tako da će radno vrijeme trajati od 07,30 sati do 19,00 sati. U Lukavcu to nije slučaj.

Cilj donošenja ovakve odluke je da se smanje gužve uzrokovane povećanim brojem zahtjeva za izdavanje “CIPS” obrazaca kao dijela obavezne dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava na osnovu Javnog poziva koji je uputilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize, navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Lukavčane, s druge strane, prilikom prikupljanja potrebne dokumentacije, dočeka ovakav prizor:

Fotografije: Mirza Mujagić

Produženo radno vrijeme u Tuzli ostaje na snazi do izmjena okolnosti koje su uticale na njeno donošenje, o čemu će građani Tuzle biti blagovremeno obaviješteni.

Podsjećamo, Javni poziv za pomoć najugroženijim domaćinstvima u Federaciji BiH u prevazilaženju energetske krize otvoren je do 10. novembra. Radi se o jednokratnoj novčanoj pomoći od po 300 KM i 600 KM koja će biti uplaćena na račune korisnika koji se budu našli na konačnoj listi Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. Projektom će biti obuhvaćeno 109.000 domaćinstava, a isplatu ovih sredstava vršit će opštine ili gradovi. Rok za isplatu, koji je postavila EU, je april 2024. godine.

U javnom pozivu su navedene četiri kategorije domaćinstava koje mogu aplicirati u matičnim općinama i nadati se pomoći.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Problem je u narodu. Neka formiraju red. Pa kada red zavrsi kod bundoglavog u kancelariji mozda se dozove.