fbpx

Manifestacija “Ljeto u Lukavcu”

1 min. za čitanje

Prvi put u višedecenijskom postojanju grada Lukavca, ove godine, regionalna manifestacija „Ljeto u Lukavcu“ 2022 bit će održana u dvorištu Vile Solway.

Ovaj impozantan objekat sagrađen je 1911. godine i predstavlja pravi biser austrougarske arhitekture u gradskom jezgru Lukavca.

„Ljeto u Lukavcu“ 2022 ovaj put donosi izuzetnu regionalnu priču i počinje 13. augusta u 21 sat, koncertom  popularnog Lake koji dolazi iz Sarajeva.

Program, koji će trajati tokom cijelog augusta, obuhvata i nastupe popularnog benda Naked iz Beograda, zatim Balkan boys benda iz Ljubljane, lokalnog benda Crni dani CERN-a a na kraju manifestacije očekuje nas prekrasna noć sa Gradskim tamburaškim orkestrom iz Banja Luke.

Lukavčane, ali i sve ostale posjetitelje, 20. augusta očekuje veoma zanimljiv Porodični dan, gdje su, za najmlađe, planirane arheološka i likovna radionica, a u večernjim satima i projekcija filmova za najmlađu, ali i nešto stariju raju.

Organizator manifestacije i nosilac svih aktivnosti je Centar za kulturu Lukavac a pokrovitelj Grad Lukavac.

Očekujemo vas u predivnom ambijentu Vile Solway, koja će tokom augusta biti centar kulturnih dešavanja u Lukavcu!

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

uočava se da nedostaje u programu KUD Krtova. molimo načelnika da pravovremeno interveniše i obogati sadržaj ove velike menifestacije. Hvala unaprijed.
(u potpisu: neformalna grupa građana Lukavca)