fbpx

Lukavčanin Mirnes Kuduzović bolestan završio na ulici

3 min. za čitanje

Tridesetpetogodišnji Mirnes Kuduzović iz Lukavca, koji boluje od Kronove bolesti, nema novca za lijekove i svu potrebnu higijenu koju ova bolest zahtijeva, a već nekoliko dana nema gdje živjeti.

Naime, Kuduzović je imao riješeno stambeno pitanje do 10. marta nakon čega je bio prisiljen potražiti novi smještaj:

Zahvaljujući dobrim ljudima dobio sam nešto novca nakon objave apela na Vašem portalu. Ipak, nisam uspio pronaći smještaj ali na sreću, od novca koji sam dobio za sada mogu platiti sobu da prespavam i da se istuširam, jer je higijena jako bitna za moju bolest, izjavio je Mirnes Kuduzović za naš portal.

Kuduzoviću je 2006. otkrivena Kronova bolest koja je potvrđena PHD nalazom i enterocutanim fistulama koje se često inficiraju. Već je imao nekoliko operacije, a fistule se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju i prave zdravstvene probleme, zbog kojih Mirnes mora posjećivati UKC Tuzla svakih 3-6 dana, a što iziskuje finansijske troškove.

Da bi povratio snagu, mora mirovati i svakodnevno konzumirati visokoproteinsku hranu. Međutim, Mirnes nema ni osnovne uvjete za život, a kamoli, kako kaže, da pazi na prehranu koja bi doprinijela bržem oporavku. Nažalost, Mirnes je u samo 60 dana izgubio oko 10 kilograma što je dodatno pogoršalo njegovo narušeno zdravstveno stanje.

Jedino što imam je zdravstveno osiguranje s biroa, jer sam završio Mješovitu srednju mašinsku školu. Nemam nikakva primanja. Nije mi problem ni gladovati, naučio sam, ali samo da imam krov nad glavom. Prilikom svakog previjanja moram se okupati, a previjam se nekoliko puta dnevno, jer mi je sada zdravstveno stanje pogoršano, dodao je Mirnes.

Napominjemo da su Mirnesa roditelji ostavili nakon rođenja i nikada se više nisu pojavili. Danas rastavljeni žive u inostranstvu. Odhranila ga je nena, ali poslije njene smrti jedno vrijeme je boravio kod tetke. Već nekoliko godina se snalazi uz pomoć sugrađana.

Kako pomoći

Svi oni koji bi na bilo koji način željeli pomoći Mirnesu Kuduzoviću mogu se javiti na broj telefona 060 337 000 7

Bankovni račun:

Raiffeisen Bank
Mirnes Kuduzović
1613000075983744

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Napisite puni broj racuna, sa adresom, za uplate iz inostranstva.