fbpx

Lukavčani pomažu Sirijskim izbjeglicama u Beogradu

2 min. za čitanje

Do sada su prikupili određenu količinu odjeće i higijenskih potrepština. Planiraju napraviti higijenske paketiće i dostaviti ih lično u Beogradu, kako bi se uvjerili da je pomoć stigla u prave ruke.

Prikupljanje se nastavlja, a pozivaju i sve ostale humane pojedince da im se pridruže tako što će i sami pripremiti paketiće za žene i djecu i dostaviti ih do vikenda u apoteku Adonis kod Doma zdravlja u Lukavcu. Preporučuju da budu upakovani u prozirne vrećice radi uvida u sadržaj i lakše podjele.

Ženama su potrebni: higijenski ulošci, krema, unutarnji veš,vlažne maramice,čarape,peškirići i ostali artikli namijenjeni održavanju lične higijene.

Za djecu su potrebni: čarapice, pelene, krema,vlažne maramice, peškirić, unutarnji veš i slični artikli. Obzirom da dolaze hladniji dani od koristi bi bili i pokrivači.

Nekad je i nama trebala pomoć i spas od rata, bez obzira koje je ko vjere…svi su tražili negdje spasa i pomoći.Išli za bolje svoje djece u daleke zemlje. Zato ne treba ove jadne žene sa djecom zaboraviti i zažmiriti nad njihovim suzama.Rat ne mozemo mi zaustaviti isto kao i kod nas – dok je trajao,trajao.Niko nije rad da ide sa svog praga bez išta u ništa, napisala je jedna od organizatorica akcije Adina Ž.H. na svom facebook profilu, pozivajući prijatelje i sugrađane da se pridruže akciji.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mante govana matere ti i neglupirajte se Bosna je toliko u govnima da ima i svoji briga a kamoli da kome pomazu Sve je to da bise bilo u medijima uglavnom pomozite u okruzenju gdje znate da ima gladni i ljudi koji nemaju sta jest ni obuci a ne glumit ovako kao kakve sta ja znam …

Don,
Slobodno ti radi sto ti mislis da je najbolje, nece se niko zalit, samo drug manje price.
Pozdrav,

Imam pravo da pricam i komentarisem iznesem svoje misljenje a mislim da BIH je na samom dnu u svim poljima tako da ovo sto sam apisao tako je pozz i za tebe …