fbpx

Lukavčani koriste industrijsku vodu, a Općina Lukavac pitku vodu prodaje Gradu Tuzli

1 min. za čitanje

Nakon analize koju je uradio Zavod za javno zdravstvo TK, Općina Lukavac obavještava građane koji koriste vodu iz gradskog vodovoda da je i dalje na snazi zabrana korištenja vode za piće.

Voda ne zadovoljava propise Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće zbog mutnoće, boje i većeg sadržaja mangana. Zbog ovih razloga voda nije za piće, ali se ista može koristiti za sanitarne potrebe.

Napominjemo da je ova zabrana na snazi od 3. augusta 2017. godine i do danas ništa nije učinjeno da se stanje promijeni.

Podsjećamo da Općina Lukavac od 1996. godine Gradu Tuzli prodaje pitku izvorsku vodu vrhunskog kvaliteta sa izvorišta Toplice za iznos od 200.000KM na godišnjem nivou. Ova odluka je prije nekoliko mjeseci potvrđena na Općinskom vijeću.

Također, danas je dio vodovoda od izvorišta Toplice do Lukavca u jako lošem stanju, pa su vijećnici prije dvije godine Općinskom načelniku Edinu Deliću odobrili 500.000KM kreditnih sredstava za sanaciju, ali pomenuta sredstva do danas nisu obezbijeđena. U budžetu za 2020. godinu najmanje “riječi” bilo je za rješavanje problema vodosnabdijevanja.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Deli’ je promasaj , populista koji nije u stanju nista konkretno da uradi a mandat mu evo istice

Gdje su 4.800.000km???? Svaka garnitura je trpala te pare u svoj dzep. Pa i ova. Ljudi od 96’ godine mi nemamo taj izvor. 24 godine.
Mislim da je sada kasno za bilo sta.
Jednostavno uzeti bagere i poravnati od Bistarca do Puracica.

Nema zraka,nema vode
nit mu ista oci bode
doso vakat da On ode…

Ako Bogda, kad On ode…
Vratiće nam se i rode…

Jos malo pa cemo kao i kinezi cist zrak kupovati u konzervama jer nam je vlast na qrcu. Sve lincovati treba.

Također i dalje plaćamo grijanje skuplje za pola marke po kvadratu odnosu na građane Tuzle (2KM u odnosu na 1,5 KM) iako je investicija toplovoda davno otplaćena.Načelnik Delić ovo zna ali ništa ne poduzima i zajedno sa komunalnim preduzećem “RAD” saučestvuje u pljački građana Lukavca.