Lukavac: Zelena površina dvorišta OŠ Lukavac Grad pretvorena u parking! (FOTO)

2 min. za čitanje
Improvizirani parking i primjer kako uništiti zelenu površinu

Nastavlja se uništavanje dvorišta i ustanove, OŠ Lukavac Grad. Prije dva dana, dvorište OŠ Lukavac Grad pretvoreno je u parking. Na naš email dobili smo mnogo pritužbi i fotografija od strane ogorčenih roditelja.

Molim Vas za odgovor i obrazloženje, ali apelujem da kontaktirate i sve nadležne institucije, kako inspekcijske tako i sve ostale. Kako je moguće da se nasipa zelena površina u školskom dvorištu? Ko je dao odobrenje za tu radnju i zašto šira javnost (i roditelji) nisu upoznati sa time?

Da li je gospodi možda teško hodati od parkinga ili je možda ostalo viška novca koje su roditelji skupljali za obnovu škole?

Kada će škola konacno početi ličiti na pedagoško-obrazovnu JAVNU, a ne PRIVATNU ili STRANAČKU ustanovu?

Ova škola je odavno postala poprište ličnih i stranačkih sukoba ali Vas barem molim neka se to dešava mimo djece i roditelja, za to Vam služe skupštinske i klupske sale.

Zabrinuti roditelj

Automobilima je ulaz u školsko dvorište bio oduvijek zabranjen
Ovim vratima je atomobilima ulaz u školsko dvorište bio oduvijek zabranjen

U cilju da dobijemo odgovore, kontaktirali smo OŠ Lukavac Grad, direktoricu Almu Avdić i inspekcijske organe u Općini Lukavac. O svemu smo obavijestili i načelnika Edina Delića, ali odgovore nismo dobili.

Ostaje pitanje našeg čitatelja, ko je dozvolio gradnju improviziranog parkinga i uništavanja zelene površine u dovoljno urbanistički uništenom gradu? Zbog čega su bez odgovora ostale službe Općine Lukavac? Zar novac nije mogao biti uložen u nešto od čega bi korist imali školarci npr. sportski poligon ili prilazni put prema školi?

 

Podijeli ovaj članak
14 komentara
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad cobani podobni strankama pocnu vladati skolama i ostalim institucijama nemas se cemu boljem ni nadati. Za mojih 40 godina nikada nisam zapamtila da su u skolsko dvoriste auta ulazila a danasnjim nastavnicima je haman tesko hodati od parkinga do ulaza sustali su od posla treba ih shvatiti – “tesko je nasoj djeci sa njima raditi”.

Idemo SDA paraziti, uhljebi, i lazni Bosnjaci. Do bankrota.

Šta Alma zna šta je zelena površina, njoj je sve ionako zeleno u glavi. Em je SDA gura, em je sišla iz Turije. Ti seljaci vole beton čudo jedno, oni bi ko Rambo Amadeus sve izbetonirali, jer bježe od livade, šume, trave, sijena, jer to ih podsjeća na ono odakle su i ko su. Žele pod svaku cijenu da to zamaskiraju i onda bi svi da budu Patara, svi bi da imaju pokretne betonske mješalice i da idu okolo i da betoniraju neselektivno, pu cobani.

Najljepsa vam hvala-SRBI sto ste me tako reci,otjerali iz Lukavca.

Veliko Hvala Direktorici Almi. I moje dijete ide u tu školu, pa zbog čega se to sada pravi problem oko malo prekrivene trave. Mislim da nijedna škola u BiH nema veće dvorište i tim nasipanjem se nije ugrozilo ništa za djecu, svima je poznato da će pored kamena opet nići trava. To je trebalo davno uraditi. Ja sam stanar u ovoj zgradi do škole i od auta kojim nastavnici moraju doći na posao kao i roditelja koji moraju dovesti djecu u školu i doći po njih mi se nismo imali gdje da parkiramo sve do 18h uveče kada škola prestane sa radom punih 18 godina. Ako neko misli da to što je sad urađeno nije ispravno neka se ukloni što je nasuto u školskom dvorištu pa neka svi auta ostavljaju na ulicama po gradu, a stanari će tražiti od Općinskog Načelnika da se stavi da je rezervisan parking, pa onda neće biti problema kada svi ti koji se bune i nama stanarima zauzimaju parking budu tražili kao i mi po pola sata gdje da se parkiraju onda će vidjeti dali je ovo ispravno.

Bitno je da ti imas gdje guzicu parkirati a skolsko dvoriste neka se i zabetonira.

Pa valjda ima komunalna inspekcija nek malo prošetaju,napiši nalog ,kazna, da se sve vrati u prvobitni položaj i još gratis da direktorica posadi svježe cvijeće…

pas laje-vjetar nosi! Đabe mi ovdje pričamo…

Samela ti si jel tako prosle godine doselila u Lukavac,ocigledno,tako da ne prosipas pricu kako ti znas kako je to nekad izgledalo.I nije skola otvorena ove godine,za razliku od tvog djeteta koje ocigledno,zbog njegove mame nikad nece voljet Lukavac kao sto ga ja volim,i svi moji skolski drugari koji su s pjesmom nekada cistili travu od raznih otpadaka,jer je to bila ‘nasa skola’..Ja znam da tu nece parkirat nijedan nastavnik iz Lukavca starosjedioc,nazalost tako nam je,a moram ti reci da su i nas nekada mame cekale iz skole,ali se znalo gdje..nego ti slobodno povedi direktoricu u svoje selo pa lijepo asfaltirajte oko stale..lp

Upravo tako. Najezda povampirenih malogradjana i turbo muslimana je unistila Lukavac.

Ne znam cemu tolika zabrinutost”zabrinutog roditelja”.Ne vidi da je negativno reagovao na to što je prokopan prilaz skoli od Holivuda, pa djecu maltene prenosimo preko blata.Ne pročita ni da je taj isti roditelj nesto pozitivno napisao o tome kako je posadjen voćnjak iza sale za tjelesni, na površini koja je zjapila neiskorištena. Samela je u pravu, ogroman je prostor oko skole.Jedini parking je (slobodan) iza auto praone Zuka, gdje iz auta moraš izlaziti u ribarskim cizmama tokom godine. Zalosno je uplitati djecu u politiku.Inace, posto vodim i ja svoje dijete svaki dan u skolu, pored blata koje sam pomenuo, ta zelena površina je najviše sluzila da na nju djeca bacaju papire od pice; fiseke od kifla ili pita koje pojedu na velikom odmoru.

ne znam sta da kazem vezano za ovo.s jedne strane glupo strahotu sto se parkira u skolskom,al evo vidi ovo.svugdje po trotoarima auta naguzena ono pod45% na citavom trgu.i nije samo na trgu nego po citavom lukavcu gradu.nema se gdje auto ponekad parkirat.i sta sad covjek da kaze?

A u p.m. ovo nisam vidio nigdje. Doduse jesam. U Tanzaniji na Discoveriu. Ako roditeljima smeta neka se pobune i vratice se u prvobitno stanje. Vjerujte. Sve dok sutite bice vam ovako.

Pozdrav Sameli. ?