fbpx

Adaptirana učionica u mini fiskulturnu salu u područnoj školi Tabaci

2 min. za čitanje

Tri partnerske organizacije/institucije, Rotaract Club Lukavac, World Vision BiH i Osnovna škola “Puračić”, učestvovali su u adaptaciji učionice u malu fiskulturnu salu, koju će koristiti sva djeca u područnoj školi “Tabaci”. Vrijednost ovog projekta je oko 3.000 konvertibilnih maraka, a podršku projektu dali su i sami roditelji učenika i učenica ove škole. Od samog osnivanja škole, učenici i učenice ove područne škole nisu imali fiskulturnu salu, te su bili uskraćeni za kvalitetno i osnovno obrazovanje iz tjelesnog odgoja.

 

 

 

 

 

 

Zahvaljujući donacijama Rotary Club-a Graz Süd koji su preko Rotaract Club-a Lukavac donirali sredstva za kupovinu opreme, te međunarodne organizacije World Vision, koja je adaptirala pod učionice, djeca od danas mogu prisustvovati časovima tjelesnog odgoja, te po prvi put u nižim razredima zaigrati košarku, fudbal ali i druge sportove.

 

 

 

 

 

 

Dvadeset učenika i učenica priredilo je predivnu priredbu za svoje roditelje, nastavnike i nastavnice, ali i za predstavnike i predstavnice njihovih partnerskih organizacija u zajednici Rotaract Club Lukavac i World Vision BiH, te su svoja umjeća u gimnastici, naučena u vrlo kratkom roku, demonstrirali pred svima prisutnima.

Ono što nam poručuju iz ove dvije organizacije jeste da će uvijek biti tu za dobrobit djece kako bi u zajednici imali što kvalitetnije odrastanje, život, kao i samo obrazovanje.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hoćel učiteljica sad djeci pokazat kako se pravi “kolut naprijed” na ovoj strunjačiii?