fbpx

Lukavac: Uskoro početak gradnje Delta marketa

2 min. za čitanje

Lukavac, tačnije novi dio grada, uskoro će biti bogatiji za poslovni objekat “Delta market” za kojim vlada velika potreba u ovom dijelu grada.

Kako je objavljeno na Facebook stranici Delta nekretnina, u prizemlju objekta biće smješten prodajni prostor, magacin, toalet, prostor za podstanicu, ulazni hol i stubište sa liftom.

Na spratu objekta biće smješten parking prostor sa ukupno 48 parking mjesta kojim se pristupa putem uzlazne i silazne rampe koja se nalazi iza objekta.

Analizirajući lokaciju predmetnog objekta došli smo do podatka da se u krugu od 150 metara nalazi cca. 700 novoizgrađenih stanova. Uzimajući u obzir da se u krugu od 200 metara nalazi i Bistaračko naselje sa cca. 200 domaćinstava, dolazimo do zaključka da u neposrednoj blizini imamo smješteno cca. 900 stambenih jedinica. Još jedna prednost lokaliteta je da se nalazi na glavnoj ulici istočnog ulaza i izlaza iz grada, velike frekvencije kako kolskog tako i pješačkog saobraćaja. Uz cijelu dužinu navedene saobraćajnice postoje paralelna parking mjesta. U takvom najnaseljenijem i najprometnijem dijelu grada ne postoji veći market koji bi zadovoljio sve potrebe stanovništva. Iz navedenih razloga ukazala se potreba i interesovanje stanovništva za gradnjom jednog ovakvog poslovnog prostora, izjavili su iz Delta nekretnina.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments