fbpx

Lukavac: Otvorena najveća ICT poslovno – tehnička konferencija u BiH (FOTO)

2 min. za čitanje

Tech Cruise, prva i najveća ICT poslovno – tehnička konferencija u BiH, otvorena je danas, 19. septembra 2019., na jezeru Modrac.

Riječ je o događaju koju nudi širu sliku digitalne transformacije, ali i naglašava važnost praćenja trendova u digitalnom svijetu kako bi se izvuklo najbolje od mogućeg te stvorila što veća konkurentnost i benefiti. Očekuje se da konferencija Tech Cruise, unutar sljedeća tri dana, donese nova konkretna rješenja i savjete za kreiranje održive poslovne i digitalne kulture unutar kompanija.

Više od 300 prijavljenih učesnika imat će priliku tokom tri dana trajanja konferencije slušati preko 50 predavanja raspoređenih u četiri sale.

Poslovno – tehničku konferenciju Tech Cruise otvorio je Denijal Tulumović, premijer Tuzlanskog kantona. On je izrazio svoje zadovoljstvo održavanjem ovako velike poslovno – tehničke konferencije na području Tuzlanskog kantona.

Ispred organizacionog odbora TechCruise obratila se Amra Brkić, marketing menadžer kompanije Imel d.o.o. koja je naglasila razloge i važnost održavanja konferencije.

Riječima dobrodošlice, učesnicima se obratio i Izudin Čeliković, predsjednik uprave kompanije Imel d.o.o, koji je i glavni organizator ovog velikog ICT dešavanja.

Svojom prisutnošću i kratkim obraćanjem, konferenciju su također uveličali Edin Delić, načelnik općine Lukavac i Tatjana Vučić, direktorica Bit Alliance.

Iz organizacije Tech Cruise konferencije, naglašeno je da ona predstavlja jedinstvenu priliku za B2B i networking među kompanijama, kao i upoznavanje sa dobrim praksama nekih od vodećih BH kompanija iz oblasti proizvodnje, trgovine, finansija, turizma i uslužnih djelatnosti koje se susreću sa mijenjanjem i trasformacijom različitih procesa svih sektora u okviru ekonomije, dajući potpuno drugi pravac i dimenziju u odnosu na tradicionalno poslovanje.

Podršku i učešće TechCruise konferenciji pružili su: DELL EMC, Kaspersky LAB, LENOVO, Huawei, KimTec, Posao.ba, Intellinet, APC, Vertiv, D-Link, QNAP, ComTrade, Lexmark, Microsoft, ASBIS, Centar za poslovnu edukaciju -CPE, NLB Banka, EPSON, Jochen Schwizer MyDays Group, JP Spreča, Gauss, BitAlliance, Adizes South East, Escape, Europska Banka za obnovu i razvoj, Lilium Digital, Lukavac Cement i mnogi drugi.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nek je bundic dosao sa svojom frisko podstucanom jarecom bradicom