fbpx

Lukavac: Općinski pravobranilac dao otkaz kćerki predsjednika Naše stranke Lukavac zbog prijave nelegalnih radnji

2 min. za čitanje
Općina Lukavac
Nakon što je Općinski odbor Naše stranke Lukavac na osnovu prijave građana uputio dopis građevinskoj inspekciji za provjeru radnje nadziđivanja objekta u ulici Branilaca Bosne, reagirale su općinske službe u Lukavcu. Međutim, isto nije otišlo u pravcu reakcije na pitanje provjere legalnosti preduzetih radnji, već na politički pritisak u pravcu porodice predsjednika OO Naša stranka Lukavac Nusreta Ćurovića.
– Mi smo po ovom pitanju uputili zahtjev prema građevinskoj inspekciji. Međutim, općinske službe su nam tražile naknadno uplatu takse, te sam zamolio svoju kćerku da izvrši uplatu, budući da radi u općini. Rezultat je bila dramatična reakcija općinskog pravobranioca, njenog nadređenog čija je zamjenica u direktnoj vezi sa objektom oko kojeg smo tražili provjeru, te ju je jutros usmeno obavijestio o prekidu njenog volonterskog angažmana, kazao je Ćurović.
U nastojanju da branimo interese građana, mi ne gledamo ko stoji iza kojeg objekta, te koji su motivi za djelovanje na štetu zajednice. Međutim, očigledno je da je pravobranilac ovo smatrao privatnim udarom na njega, te je odlučio da se sveti preko porodice. Ovo predstavlja motiv više meni i Našoj stranci Lukavac da se nastavimo boriti za povjerenje građana, te sam uvjeren da ćemo postići pravdu, a da će odgovornost pravobranioca biti utvrđena, zaključio je Ćurović.
(Sponzorisani članak)
Podijeli ovaj članak
41 komentara
Subscribe
Notify of
41 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SDA – Stranka Dajdži i Amidža

Ko je Pravobranilac RIKO sda ili Gospođa iz Živinica Jasminka?

Jedan od načina djelovanja stranke na vlasti je ucjena koja se provodi najčesće preko onih na koje smo najosjetljiviji – naše djece. Ovo nije usamljen primjer SDA – ovog djelovanja. Jadna je Općina u kojoj je Riko pravobranilac. Zato dragi moji stanovnici Općine Lukavac, olovke u ruke 02.10. i otjerajmo bagru.

Djevojka nije uposlena u Općini vec volontira u Ju Javna biblioteka Lukavac i recite mi molim vas kako ti neko kod koga ne volontiras ili radis moze dati otkaz?
Prestanite lagati !

Djevojci , ako volontira, je direktno nadredjeni opcinski Nacelnik i samo joj on moze otkazati ugovor, prema tome ovo ovdje su nebuloze koje nemaju veze sa zakonom. I drugo, Riko je pomocnik opcinskog prabobranioca, a opcinski pravobranilac je gospodja Jasminka. Ako vec pisete, barem pisite pravilno.

Da u pravu si ali znamo da je RIKo sda -kadar u pravobranilaštvu.

Konačno neko misli kao i ja a sad će se javit insider sdp i nastavit svoju priču,reći će sad da je Delić naredio Riki da smjeni ili možda će opet spominjat Begu ili da nije Riko ni znao za smjenu itd

Ma sdp insider je obični lažov. Svakako podržavam NS što je prijavila ovu nelegalnu radnju i ako je SDP već 10.09. objavio na svojoj fb stranici sliku i objavu vezano za nelegalnu nadogradnju sa slikom radova u toku. Drago mi je da i SDP i NS i druge normalnije stranke vide iste probleme.

Evo mene, tu sam, vidim da Vam nedostajem, Delic je nesposoban do bola, teški lafinaš i golubčić prevtaner, taj bi sa Rikijem oca vlastitog prodao. Bagra se ne tjera izborima to je predstava za obični svijet, zar nije bio pravi mali rat između SDA i SBB a vidi sad ljubav pukla do neba. Pa šta mislite kako je Delić lafinaš zaposlio ženu u socijalnom u Lukavcu, jel to nije ljubio SDA u ass. Doduše sad je suprugu prebacio u Tuzlu, šta ćete tuzlaka za načelnika, za četiri godine dovedite nekog profesora inteligentnog obrazovanog a mi to glupi iz npr. Univerziteta iz Zvornika, kakvog četu ofarbanog u crveno, taj bi godio malograđanskim ispranim mozgovima.

Pa Amir je ”završio” u Zvorniku i tom Malom u Srbiji.
Trebaš nick mijenjat u ”AntiDelić”
Slažemo u nekoliko stvari da je stanje loše da je vlast kriminalna i da je dio opozicije isti.
Pa ko je dobar,Bagru moramo mijenjat na izborima ali kako,nećemo valjda motkama i paljevinom te umjesto Čauša tražiti da Holc bude premijer,meni je u svemu ovome drago što Mujkić ode

Nemam ništa protiv da neko iznosi argumente protiv Amira neka ga opletu pa nek se brani, ja imam demokratsko pravo da upozorim građane na lafinaša Delića i sve je sto posto tačno, to što neko ne vidi na oči pored očiju to je njegova stvar. Ja bi razumio da je to neki iskusan političar koji ima veze u ministarstvima, privredi koji sutra kad sjede može nazvati premijera, ili nekog od ministara i obezbjediti sredstva. Nema ljudi čovjek iskustva u tim poslovima. Pa eto pogledajte nema o čemu on neće pričati ali samo pričati ma j…. priču. Od sve trojice Amir ima najviše iskustva u tim poslovima jel ima tu nepravilnosti pa naravno da ima, a jel to bogati iskreno recite nebi mi svi uzeli da imamo priliku nemojmo kakiti i praviti se svecima. Ponavljam onaj ko nešto zna neka piše, ko zna za kriminal neka prijavi, ako ovo nije logika recite mi šta jeste. U Malom Zvorniku ne postoji niti jedan fakultet ako ima diplomu mogao je dobiti samo u Zvorniku.

tri ciste nemas u glavi,a pametujes!!!

To se tako kaže Mali Zvornik jer je navodno kupio u Srbiji-Valjda priča
Amirovo iskustvo u lopovluku.
Hankić ima iskustva Direktor škole je bio,Vijećnik zna stanje.
Hajo malo o NS,da li su dobri?

Hankić je bio u stranci za Bosnu i Hercegovinu, za tu poziciju je morao da zaposli par podobnih na određeno. Dakle voli čovjek malo da prevrne doduše nije udavača ko ovaj lafinaš Delić. NS nema kapacitet za ozbiljniji izborni rezultat, naravno kao i u svakoj stranci ima dobrih kandidata.

JAKIH M.DA OD STRANKE NASA STRANKA I LAFINASA DELICA IDITE U TZ SPASAVAJTE GRAD SVE FABRIKE STE POZATVARALI NEDO BOG DA DODJETE NA VLAST U LK U ROKU 1 GODINE BI SVE FABRIKE ZATVORILI

Niti SDP-u , niti “Našoj stranci” na pamet ne pada da zatvaraju fabrike. Njima “pada na pamet ” , tj. imaju
obavezu, da zatvaraju SVE one koji su ODGOVORNI za ovakvo stanje.
Prvo treba obezbijediti sprovođenje zakona kako bi se mogle sanirati sadašnje fabrike, obezbijediti
OBAVEZNO ekoloski održivo funkcioniranje . Onda, imaju plan da OTVARAJU nova radna mjesta koja
će biti obezbijeđena uvođenjem novih tehnoloških procesa i otvaranjem sofisticiranih proizvodnih
objekata.Nije ovo nikakva predizborna floskula,nego odgovorna strategija ONIH snaga koje žele da
POČNU ozbiljno rješavati probleme.
I još nešto- apriori važno:Da se obezbijedi pravda za Nusreta Čurovića, njegovu kćer i “Našu stranku”.
Ovo je preduvjet svih uvjeta. PRAVDA.

Ti si puko ko kokica.

Dužan si nam jedan odgovor:
“Koliko reala košta jedan lukavački Real ?”

Po običaju lupetate gluposti svojstvene lafinašu Edinu delići Vi ste izgleda njegova neuspješna kopija. Zakonom se ne saniraju fabrike, to se radi projektnom dokumentacijom koja se izrađuje na osnovu tehničkih normi ili standarda. Ne postoji ekološki održivo funkcioniranje, nego održivi razvoj u koji su ugrađeni elementi ekologije. Novi tehnološki procesi se uvode u zavisnosti od potrebe tržišta za datim proizvodom, jer uvođenje novog znači investiciju a pošto su fabrike većinom privatne općina s njima nema ništa.Sve što ste nabrojali nije u nadležnosti niti jedne općinske službe. I de prestanite se više blamirati tim navodnim prosipanjem pameti. i za kraj tražite pravdu za Čurovića, njegvou kćer i stranku, pravda se traži na sudu, neka tuže, pa ako smatraju da im je povrjeđeno pravo mogu ići i do Strazbura. Branili to ko, niko, molim lijepo i drugi put.

SDH Outsider !

Kada prođu izbori i kada izgubite “radno mjesto” profesionalnog demagoga koji neprincipijelno, nisko i tendenciozno
pokušava da namakne glasove nalogodavcu time što u svoje floskulne konstrukcije “ugrađuje ” čast ,moral, identitet i
inelekt političkih oponenata, više vas nećemo moći ni da vidimo, ni da čujemo jer ćete biti odloženi ad acta kao “riješen slučaj”.

Nestaćete poput svih nedefiniranih karaktera koje bi,da je Frojd živ, čekali na “mentalnu reciklažu”.

P.S. Pozivam vas da izaberete vrijeme i mjesto javnog sučeljavanja na kom ćete morati da pokažete svoj karakter i
intelktualne mogućnosti . Imajte hrabrosti i oglasite se imenom i prezimenom ! To je minimum svake ljudske individue
koja pretenduje da na fer i transparentan način “pamet dijeli”.

Ja sam naveo argumente, niste odgovorili niti na jedan. Citiranje tudih izraza je dokaz vlastite nesposobnosti izražavanja misli a vi uvijek nešto citirate to hoćete da odate utisak pametnog, žalim slučaj to zvuci glupo. Moj intelekt mi ne dozvoljava da sjedim s takvim ispranim mozgovima i vodim bilo kakav razgovor. Prema onom sto pišete VI ste jezicki vrlo siromašna osoba i strucno nedovoljno obrazovana, pa znate VI to i sami.

SDH Outsider !

Apropo(fra. a propos-kada je o tome riječ). Apropo vaše interpretacije odrednice-argument(lat. argumentor, argumentum-dokazivati, dokazati ), vi ste zorno pokazali apsolutnu površnost, tj.elementarno i diletantno nepoznavanje adekvatnih izraza kojima želite da prikrijete intelektualnu nezrelost i obrazovni deficit. I ja vam vjerujem kada kažete: moj intelekt mi ne dozvoljava…Znanje o neznanju je ,filozofski rečeno, ipak – znanje. Spoznaja da niste ustanju voditi jedanrazumljiv i tolerantan dijalog o temama koje bi prosječno obrazovana osoba trebala da poznaje,je element koji sve čitaoce dovodi u sumnju o stanju vaše podsvijesti ,elementarne naobrazbe i kulture izražavanja. Ipak, moram da priznam da se vi “izražavate”, i to permanentno.
Oslovili ste me sa”Vi“. Evo jos jedna dubiozna i neiskrena uporaba .Vjerujem da znate da se izraz„Vi“ koristi kada se obraćate nekome iz poštovanja. A, pošto me vi ne poštujete kao sugovornika,onda se iskreno „izrazite“. Ja poštujem način iskrenog obraćanja te vas oslovljavam sa „vi“.
I jos nešto. Sve ovo što pišem i kako pišem su „suodgovorni“ veliki profesori, VELIKE LUKAVAČKE GIMNAZIJE , kao što su: gospodin Halid Suljkanović, profesor njemačkog i latinskog jezika;gospođa Jelena Dimitrijević, profesor sh-hs jezika; gospodin i moj uzor Ćamil Osmanović, slikar i pedagog. Kao i plejada vrsnih ljudi i pedagoga koji su na mene ostavili neizbrisiv utjecaj,na čemu sam IM zahvalan.
To be continued…

Vi Milenko, mile mičiću ste oličenje pameti, nije mi jasno kako niste do akademika dosegli, pa Vi ste odajuća enciklopedija, oprostite mi na mom nepozvananju da u Lukavcu postoji takav filozof i to najmanje u rangu Zaratustre. Međutim, Vi ste ona klasična malograđanska ofucana komunjara, koju je vrijeme pregazilo, ali koja ponosno stoji na braniku propale ideologije, podržavajući i takve političke spodobe kao što lafinaš Delić, sve za crveni pir makar sutra sve propalo. Vi ste u takvom stanju uma valjda zbog godina da se kao dječarac sjećate svojih srednjoškolskih dana sve dok i one ne nestanu u tami prošlog vremena. Ma vidi me postado filozof, eto sad niste sami. I stvarno bi Vas zamolio da na moje argumente a koje imam pravo da iznesem i kojih će biti u narednom periodu date protuargument. To znači, ako napišem da je Delić preko SDA zaposlio suprugu u socijalno, navedete argument da nije. Ako kažem da je promjenio dvije stranke, da nema iskustava u upravljanju jer nije nikad ni na kakvoj funkciji bio a ima dobrih godina, dajte argument da je drugačije, ne vidim šta je tu toliki problem i bježanje od toga. Naravno nije argument da kažete da lažem jer žena mu radi u socijalnom, postoji snimak gdje blati SDP i naziva nas da prevedem nacistima, niti da sam neki SDA igrač, pa znate da nisam niti me oni zanimaju.

9000 ZAPOSLENIH U LK SVE FABRIKE RADE U LK STA PRICAS GLUPOSTI MILENKO NEKA FARAONA IMAMOVICA NAUCE PRAVDI I POSLOVANJU I OCUVANJU I OTVARANJU RADNIH MJESTA A NE U LK GDJE JE ZA PRIMJER DOBRA ZAPOSLENOST I VISE PRAVDE NEGO KOD FARAONA IMAMOVICA I FARAONSKOG SDP

Samo jedan u moru primjera na nasoj opstini kako SDA zavodi diktaturu, hoce da zavedu apsolutnu vlast kao u Banovicima, da je nama bit kao Banovici Kuko zaposljava Banovicane po Tuzli, Lukavcu, Zivinicama a u Banovice niko ne moze doc radit.
Ovom gospodinu dajem punu podrsku nek se nastavi boriti protiv ovih ubleha u vlasti, dao Bog da im se desi svima ono najgore, jer se svete preko djece koja nista nisu kriva.

SDP Insider postao si naporan, da ti Delic nije u mladosti skinuo kakvu trebu, il ti Bajan i Tarik daju cenera sedmicno da pises po citav dan protiv njega, posto kad kod sam usao procitati neki clanak ti si tu da komentarises po cijeli dan, kako imas toliko vremena, ocigledno si obicni SDA piun.

Ja ne mogu reci da ti nisi mozda upravu u vezi Delica, neiskusan jest, mozda i lafinas, a po cemu je to Bajan iskusan, sto je vodio najnesposobniju civilnu zastitu u drzavi, sto je bio obicni parazit na drzavnoj sisi od rata pa do danas dan i sad bi on kao trebao voditi opstinu, ma dajj.
Delic koliko god bio nesposoban ne moze bit gori od ovog sadasnjeg i od Bajana, ustvari da nam opstinu vodi osnovac ne bi nam nista losije bilo tako da ne rise puno, nadji sebi posten posao da ne pises gluposti cijeli dan za pisljivu dnevnicu od par KM.

Sve liste “vecih” stranaka SDA, SDP, SBiH, SBB nisu ni za k*rca da prostite, sve paraziti, piuni, djeca, propali studenti, babe i djedovi. Znam par finih skolovanih osoba sa tih listi, al kad sam vidio da je njima jedan Bakir vodja koji je jedva zavrsio srednju, mafijas Radoncic (bez Baketove dozvole ne ide ni u WC vise), Niksic koji presipa iz praznog u suplje 20 godina a nista ne radi, il ovi iz stranke za BiH pa ste ces tu em lopovska stranka em propali ko zeton. Fine i postene osobe a tako nisko padnu da se uclane u ove stranke, odmah mi padaju u ocima i stvaraju sumnju da su tu zbog koristi. Grehotaa

Gospodine:
Danas petak,kod nas se ne radi pa da ubijem malo jutarnjeg vremena dok vi tamo u BiH upravo ispijate zadnje soljice kahve.
Nije gospodin iz SDA stranke!
On je bivsi SDP-ovac poltroon koji je dosao cak do vrha svoje karijere kad se preko istog tog SDP-a docepao visoke pozicije u TK I onda zbog dvije malverzacije izgubio je i poziciju i posao.A bio je velika licnost,a malverzacija ucinjena oko aerodrome Dubrave-Tuzla.Nekih par miliona je ne tragom nestalo ,pa se odjedanputa kad se lopov namirisao istih ti par miliona se pojavilo.
I sve to uz obostrano presutno i vlada i sudstvo bez sudskih poziva zataskao.
I sada posto mu nema vise mjesta u politici udara po svima (u necije ime i prezime),zato je dobro obavjesten o svemu i sve zna.
Znaci nije djamijski golub ili ti neki firinfico nego glavom i bradom :

Toliko od mene jer sam procitao svaku njegovu rijec,duboko sam ga analizirao i s pravom skontao da je to gospodin N.F.
Posto ga DOBRO poznajem vec 30-40 godina.
A znam I razlog zasto mrzi gospodina Delica ali ne mogu ovako preko foruma.
Lijep pozdrav za sve vas od vaseg SUPERHICKA iz DUBAIA.
Jos tri dana do Bosne I Hercegovine

A je li to vlasnik onog kafica gdje ima tezga ispred?

Ti imas sifru od doktora treba da se lijecis,ja znam ko si i da ti treba terapija Ja se nekrijem pod nekakvim tajnim imenima a svoje frustracije ako neces da lijecis kod doktora dodjj kod mene odavno te nisam vidio a zelim da te vidim.

Prije svega sam naslov “Općinski pravobranilac dao otkaz kćerki predsjednika Naše stranke Lukavac zbog prijave nelegalnih radnji” pokazuje koliko je ovaj portal neupucen u zakonsku porcecedur ( svi mladi visoko obrazovani ljudi koji obavljaju volonterski rad (rade djaaba bez bilo kakve naknade) su prijavljeni ili u dom kultrure ili druge javne ustanove u nasoj opstini a nikako u samu opstinu tj. nemaju zakljucen ugovor sa samom opstinom) Sada zelim da napisem neke stvari jer sam i sam bio volonter koji je svoj volonterski staz obavljao bas u Općinskom pravobranilastvu kod gosp.Jasminke i Rijada Bikovica. Ovdje prije svega vidimo neprofesionalnost jednog portala koji sam barem do sad smatrao iole ozbiljnim jer novinarska etika kaze prije nego sto se objavi odredjena vijest treba pokusati (a znam da nisu pokusali) da dobiju informaciju i od druge strane. Ja sam kao i gotovo 50 mojih kolega imali mogucnost da obavljaju volonterski staz u OP Lukavac godinu dana ( iz razgovora sa svojim kolegama koje su prije i posle mene obavljali volontreski rad mogu da zakljucim da su imali tu privilegiju da suradjuju s gospodinom Bikovicem) zbog cega to kazem zato sto sam se sam uvjerio da sam rad u OP pravobranilastvu je veoma tezak (zbog toga novopeceni diplomci kada dodju u Opstinu vise vole da sjede i nerade nista nego da budu u Opcinskom pravobranilaatvu jer kako oni to kazu”gore se radi” a za samog gospodina Bikovica mogu iz svog licnog iskustva (kao i kroz razgovore sa svojim kolegama) da kazem da je taj covjek veliki gospodin zbog toga sto sam u godinu dana stekao prije svega jos jednog roditelja, prijatelja, mentora pa tek onda sefa jer se taj covjek uvijek brine za svoje volontere kao za svoju djecu, kao i dovoljno dobro znanje iz prava koje ce mi citav zivot koristit (znanje iz gradjanskog prava, izvrsnog prava posebno izvrsnog postupka, postupka eksproprijacije, radnog prava kao i mnogih drugih grana prava. Mnogo mi je zao kolegice kojoj je se ovo desilo ali samo iskoristavanje nje za kaljanje imena gospodina Bikovica od strane stranke za koju do danas nisam ni znao da postoji nije uredu (a naravno neka nadlezni organi rijesavaju sve probleme kao sto ih uspjesno obavlja OP Lukavac koje omogucava kroz svoje uspjesne sporove gotovo polovicu plata uposlenika opstine. Predlazem portalu sodalive da pokusaju upitati sve one koji su obavljali volonterski staz u OP Lukavac da daju svoje misljenje o gospodinu Bikovicu a i gospodji Jasminki kao i da malo bolje istraze vijesti koje objavljuju na svojoj stranici .

Nedrete na koga se odnosi?

NA SUPERHICK TU OSOBU STO JE DNO DNA I STO U VEZI MENE PISE ENORMNE LAZI.SVAKI POSO SAM U ZIVOTU ODRADIO CASNO I POSTENO I NIKAD NISAM IZNOSIO SVOJA MISLJENJA PO PORTALIMA POD LAZNIM IMENINA I NIKAD SE NEBOJIM DA IZNESEM SVOJ STAV .A TU OSOBU DOBRO ZNAM I DA IMA PROBLEME DA BI TREBAO VEC ODAVNO PO UPUTAMA LJEKARA DA BUDE NA LIJECENJU .INACE GODI MU TERAPIJA LJAGANJA SAMO POSTENIH LJUDI I PISANJA RAZNIH PISAMA A INACE JE,,POSTENJACINA,, TESKA .

Brate Fazla esellamu alejekum!
Kako si ? Jesil dobro?
Evo ja sa svojim doktorom pijem kahvu u Bur Dubaiu u pripremi da idem kuci.
Ujedno napravio sam elaborate za kristalizaciju slane vode u kruznom toku prerade za grad Dubai.
Hoces jos…..mozda skontas ko sam? Ja sam tebe skontao Brate Fazla, hajd sad ti mene skontaj: KO SAM JA?
Evo malo pomoci: Srednja skola ,ti u trecoj klupi do zida u pravcu vrata, a ja predzadnja klupa u sredini.
A ona, sjedi u drugoj klupi do prozora i sto je najgore obojica je volimo?
Ja sam diplomirani tehnologiju …zavrseno u Tuzli.
Ti si mi u to vrijeme govorio da mozemo zajedno ici na FAKS i to koji eto ti si izabrao.
Cak, si ti, ja mislim da je tako,ili tvoj brat ….bio je jedan na djenazi moje zene.
Moje sve troje djece postuju i tebe i tvoje…
I na kraju :Bio sam neko veliki u fabrici Koksare ,kasnije GIKILA pa kad sam video sve lopovluke i marifetluke sam se pokupio I cao MAFIJO.
Sad sam kod svoje djece u DUBAIU.
PITANJE : MOZES LI SKONTAT KO SAM?
Ja se necu javno izdavat….Uz duzno postovanje prema portalu Soda Live i gradjanima opstine i grada Lukavaca ja sam vas SUPERHICK.
Nikad nista nisam rekao da je bilo laz, pa tako ni sada sto se tebe tice moj brate Fazla.
Lijep pozdrav iz Dubaia od SUPERHICKA i vidimo se na kahvi 19 Septembra

Doći će vrijeme kada će nastati strka oko SUPERHICk-a.
Guraće se oko njega ONI i Anam Oni da bi ga po ramenu potapšali,
glumeći jaranluk..

Nadao sam se da se neću morati uključivati u diskusije ovakvog tipa, mada ljude koji u njima učestvuju ne podcjenjujem, naprotiv, podržavam slobodu i pravo svakog građanina da komentariše bilo šta što je predmet njegovog interesovanja, a pogotovo ako se radi o događajima koji imaju javni karakter. Međutim, budući da se radi o slučaju u koji smo, ja kao osoba kandidovana na listi NS za naredne lokalne izbore, a moja porodica kao neki vid kolateralne štete, na konkretan način uključeni, morao sam se u interesu javnosti, oglasiti i ovim putem.
Pa da krenemo redom, interesantno je kako se komentatori koji se, kako sam iz komentara zaključio, ovdje redovno javljaju, čak i oko ovakve, u osnovi vrlo jednostavne priče, podijele u dva tabora i nastave polemisati o stvarima koje su sporedne i kao da se trude da upošte ne pominju suštinu problema. Kao u onoj anegdoti o slonovima i leptirima: ako ne znam šta bih mogao reći o slonovima, ja ću se nekako prebaciti na priču o leptirima, jer o njima znam dovoljno (naravno ovo upotrebljavam samo kao metaforu).
Zahvaljujem na dobronamjernim sugestijama, ali nema potrebe da mi bilo ko dijeli savjete kako ću zaštititi sebe i svoju porodicu i da me upućuje u procedure: žalbe, tužbe i sl., kao ni da nam ovdje objašnjava kako je neko dospio na volontiranje, s kim je sklopio ugovor, ko mu može dati otkaz, ko mu je nadređen itd.; na desetine mladih osoba je već obavilo volontiranje u Općini na isti način (što se tiče volontiranja – podržavam svaki model pa i ovaj u Općini Lukavac ako se provodi legalno i u skladu sa zakonom jer je u interesu mladih visoko obrazovanih osoba koje trebaju steći iskustvo da bi se nekada mogli zaposliti u oblasti u kojoj su stekle obrazovanje).
To su, kao i priče o tome je li gospodin Delić “lafinaš” ili je li gospodin Sejdinović “seljak” sporedne. Imam osjećaj da većina komentatora svjesno ili nesvjesno izbjegava govoriti o suštini. Gospodin koji je potpisan pod pseudonimom “Volontiranje bez granica” se npr. stavlja u odbranu gospodina Bikovića, mada koliko mi je poznato, protiv njega nije preduzeta nikakva represivna radnja. U onome što smo mi kao OONS poduzeli nigdje nismo spomenuli nikoga lično niti nam je to bio cilj, ali takođe ne pristajemo na to da bilo ko treba biti amnestiran od odgovornosti ako čini nezakonite radnje. Dakle, nemamo ni mi u OONS, naravno ni ja osobno ništa lično protiv gospodina Bikovića, kao ni protiv bilo koga drugog, niti je iko i na koji način doveo u pitanje njegovu stručnost i kompetencije na poslu gdje je angažovan. Ja takođe vjerujem da je on stručan u svome poslu i da je i moja kćerka dok je obavljala volontiranje u tom organu i od njega naiučila puno korisnih stvari iz pravne struke i prakse, ali to ni njemu kao ni bilo kome drugom, ne daje za pravo da radi protivzakonite stvari. A pogotovo da zbog toga što se neko usudio ukazati na te nezakonite postupke, svoj položaj namještenika u državnoj službi, uz saglasnost gospođe pravobraniteljice koja upravlja organom, zloupotrebljava i usmeno udaljava iz organa volontera uz obrazloženje da je to iz razloga “što ja kao njen otac pišem protiv njega”. E to je ono o čemu većina vas, iz vama znanih razloga, ne želi da govori.
Gospodo, da budemo jasni, možete se vi ovdje nadmudrivati koliko hoćete, i ja sa vama, ali problem oko koga bi se eventualno trebala voditi rasprava, ili šta već, nije problem ni mene osobno, ni moje kćerke ni gospodina Bikovića, ni gospođe pravobraniteljice, ni samo vlasti, ni stranaka…ovo jeste problem svih nas.
Dakle, pitanje je želimo li mi kao društvo, je li nam to cilj, izgraditi državu sa institucijama koje će garantovati svima ista prava i iste mogućnosti, ali i pravnu sigurnost u konzumiranju prava, pri čemu niko, ali baš niko ne može biti iznad zakona. Mi oko ovih principa, a prije svega vladavine prava i pravne sigurnosti svih građana, moramo imati punu saglasnost da bi se kao društvo mogli dalje razvijati, u suprotnom sve skupa gubi smisao.
Nadam se da svi razumijemo da pored političkog pluralizma, parlamentarne demokratije i višestranačja, te dobijanja povjerenja građana za vršenje vlasti u njihovo ime, što se ostvaruje zakonitim postupkom na slobodnim izborima, postoje još samo dvije mogućnosti: jedna je diktatura čiju smo jednu varijantu mi malo stariji već iskusili, a druga je anarhija.
Svako odustajanje od izgradnje države sa institucijama koje nam mogu garantovati zaštitu jednakih prava i sloboda bez obzira ko smo, kako nam je ime, kojoj etničkoj, religijskoj, socijalnoj, političkoj, spolnoj, seksualnoj… grupi pripadamo upućuje nas na put jedne od ove dvije preostale opcije. A onda, kako bi se to u žargonu reklo: “Džabe smo krečili”.

Srdačan pozdrav svima

Hvala Gospodine.
Želim da glasam za vas.
Glasat ću ako me druge stranke ne ucjene životom.

Poštovani,

Od danas će svaki komentar proći provjeru prije objavljivanja jer u posljednje vrijeme imamo mnogo komentara koji sadrže teške uvrede i prozivanja. Nakon izvršene provjere od strane moderatora, komentari će biti pušteni na portal. Molimo vas da nam ne prijetite. S poštovanjem

Administrator

Slažem se ,nek provjera traje 10 minuta.