fbpx

Lukavac: Od ponedjeljka ukidanje naplate parkinga ispred zgrada!? Na redu vijećnici

2 min. za čitanje

U ponedjeljak, 29. maja od 9:30 sati počet će 16. redovna sjednica Gradskog vijeća Lukavac. Pred vijećnicima će se naći 15 tačaka, a za građane sigurno jedna od najzanimljivih biće ona, ako se prihvati zahtjev koje je uputio SDP BiH, a tiče se naplate parkinga ispred zgrada.

Naime, 22. maja, Klub vijećnika SDP BiH podnio je zahtjev za uvršavanje u dnevni red prijedlog o izmjeni Odluke o javnim parkiralištima.

Ono što je bitno za građane je Član 9. koji bi trebao da glasi kako su parking površine namijenjene za parkiranje vozila stanara u objektima kolektivnog stanovanja izuzete od naplate. Ovim bi stanari bili oslobođeni plaćanja parkinga ispred stambenih zgrada, koje je investitor predvidio kao parking. Sva druga parking mjesta na javnim površinama i prometnicama ostaju podložna naplati.

Također, korištenje parking mjesta može se odobriti i fizičkom/pravnom licu koje obavlja samostalnu djelatnost (jedno parking mjesto).

Napominjemo da su trenutno stanari dužni kupiti stanarsku godišnju kartu po cijeni od 20KM.

Ovo je nastavak priče sa prošle sjednice (link), kada je vijećnik Kenan Omerdić (SDP) zatražio da se izvrši revidiranje odluke i da se ukine parkiranje ispred zgrada uz naglasak da se to ne odnosi na glavne i prometne ulice radi uspostavljanja reda kojeg sad nema, a cilj je bio upravo to.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bas super. Sad ce svi koji dodju u grad parkirati oko zgrada, a stanovnici istih ce morati placati parking na javnim povrsinama.
Stanovnici bi trebali dobiti potvrde da samo oni smiju parkirati tu i niko vise.

Od koga ces dobiti potvrdu….mozda da policija dezura,da provjerava koje stanar a ko nije…Sad kada bude haos iza zgrada,zalite se Kenanu Omerdicu…

E moja fanto,zabiravio si i ti i načelnik…pardon gradonačelnik da sad cijela općina ima status grada i da smoi mi iz okolnih mjesnih zajednica dio tog kurčenja,jer parkong karta za nas sa oeriferije kopta 400KM dok za mještane tzv grada lukavac plaćaju 20 KM baš fino dođeu svi po glasove na sela uzimaju poreze i takse od nas pa sad hoće i dušu jop samo da nam i k**** ac uzmu i bit će im taman

dodji s biciklom, autobusom itd

Hahahahahahaha i opet hahahahahah

Ja nemam da platim

Gdje se može naći Odluka o javnim parkiralištima gdje su ti parkinzi oko zgrada određeni kao javni parkinzi na kojima se može vršiti naplata? Molim link propisa jer se nigdje ne može naći pa postavljam pitanje da li je odluka ikada i donesena?! Da li oni radnici bezveze lijepe tikete pa ko plati plati a da nemaju nigdje uporišta u odluci grada Lukavac? To je samo po sebi krivično djelo!

Meni su lijepili i platicu im dlakama sa čmara.