fbpx

Parkiranje ispred stambenih zgrada se neće naplaćivati!?

1 min. za čitanje

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su raspravljali o izvještaju o radu sa finansijskim izvještajem JP „Putevi i komunikacije“ d.o.o. Lukavac.

Riječ je o preduzeću o kojem smo pisali u više navrata, posebno o naplaćivanju parking mijesta u krugu zgrada, ali i nelegalnom kažnjavanju onih koji nemaju načina da plate parkiranje jer parkinzi nisu obilježeni i ne posjeduju parking automate.

To je iskoristio i podržao vijećnik Kenan Omerdić (SDP) i zatražio da se izvrši revidiranje odluka koje regulišu to pitanje na način da se ukine parkiranje ispred zgrada uz naglasak da se to ne odnosi na glavne i prometne ulice radi uspostavljanja reda kojeg sad nema, a cilj je bio upravo to.

Gradsko vjeće vratilo je na doradu Plan poslovanja JP „Putevi i komunikacije“ d.o.o. Lukavac i sasvim je realno očekivati da će naplata parkiranja ispred stambenih zgrada koje nisu na glavnim putevima biti ukinuta.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U Sarajevu ispred zgrade ne plaćam parking a dodjem u Lukavac , poslednje mjesto za zivjeti i zamisli moram platiti parking ispred zgrade .. apsurd

A iza stambenih zgrada?

Jebeś taj parking i ko ga izmisli, to su budale niko ne bi proso na ljekarskom kod psihijatra, ne treba placat, samo ganjaju se po gradu ko konji

Otidji u Tuzlu,Gracanicu,Srebrnik i ostale gradove na TK,,,pa vidi ,dali se placa.

@soda, Otisao u Tuzlu, parkirao se ispred zgrade na Slatini, i vidi bogati, ne naplacuje se parking. Za divno cudo, tako isto mi se desilo na Stupinama.

Kad vidis da neko jede govna uzmes kasiku i prioneš?

Oko stambenih zgrada se nigdje na svijetu ne placa,a ne biseru u ovim kasabama sto si nabrojao. Samo ovdje bikovi i junice iz tzv. “gradske uprave” skontali da pljačkaju narod.

Prime su lopovi nosili masked kad pljackaju Dana's nose samo oznake na ime vlasti i vladara