Lukavac: Od 1. Maja će doći do poskupljenja nekretnina

2 min. za čitanje

Pandemija koronavirusa, donijela je mnoge društvene promjene, a među njima i promjene trenda u cijenama nekretnina u Bosni i Hercegovini.

Kako smo i ranije najavili, cijene nekretnina će porasti u cijeloj BiH, a povećanje neće zaobići ni Lukavac. Kako saznajemo, na cijenu nekretnina između ostalog utiče povećanje cijena željeza, betona i ostalih građevinskih materijala već u samoj nabavci.

PROČITAJ: Pandemija prouzrokovala poskupljenje nekretnina: Skok cijena očekuje se i na TK

– Shodno tome mogu potvrditi da će cijene novih nekretnina, koje se nalaze neposredno u izgradnji, barem što se tiče naše kompanije, porasti od 1. Maja 2021. godine. Cijena stambenog prostora će koštati prema našim kalkulacijama će iznositi 1.750KM. Pandemija je nažalost učinila svoje, troškovi izgradnje su povećani, nabavka materijala je danas skuplja oko 70% nego prije pandemije i cijene su morali porasti, izjavio je Azur Memić, direktor kompanije Delta Consulting & Engeneering Lukavac i dodaje:

– Očekivali smo da će stanje oko pandemije da se smiri kako ne bi donijeli ovu nepopularnu odluku, ali situacija je takva. Želio bih napomenuti da će kupci koji kupe nekretninu do 1. Maja imati stare cijene, nakon čega će doći do poskupljenja, izjavio je Memić.

I pored ovog poskupljenja, agenti za nekretnine tvrde da je ulaganje u nekrenine najsigurnija investicija, posebno u vrijeme pandemije i kada građani žele da sačuvaju svoj novac.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
5 komentara